Stafet for Livet: En meget rørende Lyscermoni

3. september 2016 GALLERIER
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Michael Vogensen sang et par sange, mens der blev tændt lys i de mange lysposer foran scenen ved Stafet for Livet lørdag aften. Som sidste nummer spillede han en sang, der ellers synges af Rasmus Seebach og omkvædet lyder:

Du ‘ fri
Og selvom det splitter mig ad
Så har du endelig fundet fred
Du’ fri
Så blev mit hjerte delt i to
Men du har endelig fundet ro

Når man står og kigger på de mennesker, der samles foran scenen, så ser man dem, som har tårerne trillende ned over kinderne, og så er det virkeligt rørende at høre en sang, der handler om at miste og samtidig forsøge at se det positive ved, at dem, der savnes, har fundet fred, fundet ro. Prøve at se en mening, hvor der ingen er.

Det er så svært at rumme, at børn finder fred og finder ro. Det giver slet ingen mening.

“Ingen er på forhånd fredet. Og der findes endnu ikke en opskrift på et liv, hvor man sikret imod kræft”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen, der også er ambassadør for Kræftens Bevægelse.IMG_7737

Kræftens Bekæmpelse har 100 lokalforeninger, der allesammen arbejder med at samle penge ind til kræftforskningen, så mulighederne for helbredelse vokser og også at der findes måder at forebygge sygdommen på.

“Vi ved, at hvert tredje af alle kræfttilfælde kunne have været undgået, fordi de kommer af vores tobaks-, alkohol- og kostvaner. Vores sol-vaner spiller også ind og det gør ikke mindst fysisk aktivitet også”, siger Helge Larsen i sin Lystale.

“Stafet for Livet er solidaritet, hvor vi sammen mindes de kære, der tabte kampen mod kræft, hvor vi siger Tillykke til de, som kom igennem sygdomsforløbet og hvor vi giver håb og støtte til de mennesker, der kæmper mod sygdommen”, siger Helge Larsen.

Foran scenen står de tændte lys i poserne. Der er skrevet på de fleste. På nogle står der ord, der er svære at få sagt i hverdagen.Teksterne får os alle til at tænke og mærke efter, huske på, at livet er skrøbeligt – og at der ikke er nogen garanti for, at vi er her i morgen.

De tændte lys stråler i mørket. Altså er der også håb – og kort efter Lyscermonien er stafetdeltagerne igen ude og hente omgange. Livet går videre.

Du ‘ fri
Og selvom det splitter mig ad
Så har du endelig fundet fred
Du’ fri
Så blev mit hjerte delt i to
Men du har endelig fundet ro

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...