Stafet for Livet: En meget rørende Lyscermoni

3. september 2016 GALLERIER

Michael Vogensen sang et par sange, mens der blev tændt lys i de mange lysposer foran scenen ved Stafet for Livet lørdag aften. Som sidste nummer spillede han en sang, der ellers synges af Rasmus Seebach og omkvædet lyder:

Du ‘ fri
Og selvom det splitter mig ad
Så har du endelig fundet fred
Du’ fri
Så blev mit hjerte delt i to
Men du har endelig fundet ro

Når man står og kigger på de mennesker, der samles foran scenen, så ser man dem, som har tårerne trillende ned over kinderne, og så er det virkeligt rørende at høre en sang, der handler om at miste og samtidig forsøge at se det positive ved, at dem, der savnes, har fundet fred, fundet ro. Prøve at se en mening, hvor der ingen er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er så svært at rumme, at børn finder fred og finder ro. Det giver slet ingen mening.

“Ingen er på forhånd fredet. Og der findes endnu ikke en opskrift på et liv, hvor man sikret imod kræft”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen, der også er ambassadør for Kræftens Bevægelse.

Kræftens Bekæmpelse har 100 lokalforeninger, der allesammen arbejder med at samle penge ind til kræftforskningen, så mulighederne for helbredelse vokser og også at der findes måder at forebygge sygdommen på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ved, at hvert tredje af alle kræfttilfælde kunne have været undgået, fordi de kommer af vores tobaks-, alkohol- og kostvaner. Vores sol-vaner spiller også ind og det gør ikke mindst fysisk aktivitet også”, siger Helge Larsen i sin Lystale.

“Stafet for Livet er solidaritet, hvor vi sammen mindes de kære, der tabte kampen mod kræft, hvor vi siger Tillykke til de, som kom igennem sygdomsforløbet og hvor vi giver håb og støtte til de mennesker, der kæmper mod sygdommen”, siger Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foran scenen står de tændte lys i poserne. Der er skrevet på de fleste. På nogle står der ord, der er svære at få sagt i hverdagen.Teksterne får os alle til at tænke og mærke efter, huske på, at livet er skrøbeligt – og at der ikke er nogen garanti for, at vi er her i morgen.

De tændte lys stråler i mørket. Altså er der også håb – og kort efter Lyscermonien er stafetdeltagerne igen ude og hente omgange. Livet går videre.

Du ‘ fri
Og selvom det splitter mig ad
Så har du endelig fundet fred

Artiklen fortsætter under annoncen

Du’ fri
Så blev mit hjerte delt i to
Men du har endelig fundet ro

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...