Start Up Alsion indviet: – Vi vil skabe en ny Mads Clausen

23. marts 2018 Uddannelse

Rektor for Erhvervsakademi SydVest, Henrik Larsen, lagde ikke skjul på det tårnhøje ambitionsniveau, da han torsdag indviede Start Up Alsion med et par bevingede ord fra talerstolen. Han håber, at det nye initiativ kan lægge kimen til nye virksomheder, som på sigt kan vokse sig lige så store som de lokale, erhvervsmæssige fyrtårne, Danfoss og Linak.

Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

På trods af, 417 nye virksomheder skød op i Sønderborg Kommune sidste år, så placerer det kommunen blandt det tynde øl, når man lader øjnene skimme ned over en opgørelse over iværksætterkommuner udarbejdet af firmaet Dinero.

Faktisk er Sønderborg placeret blandt de ti nederste på listen.

Det vil stærke, lokale kræfter dog lave om på, og ét af de initiativer, som skal sætte skub i iværksætteriet i Sønderborg Kommune er Start Up Alsion, som blev indviet torsdag.

Start Up Alsion er et forum og fysiske rammer, hvor studerende fra SDU Sønderborg og Erhvervsakademi SydVest kan mødes, idéudvikle og arbejde på at transformere f.eks. et semesterprojekt om til en reel virksomhed.

Bag de nye innovations- og inkubationsfaciliteter står Erhvervsakademi SydVest, SDU, Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Iværksætterservice.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg håber, at vi om fem til syv år har en ny Mads Clausen. Det kan godt være, at det lyder ambitiøst, og I må gerne grine af, at jeg sigter højt og på Danfoss- og Linak-niveau. I går så jeg imidlertid en liste over de ti største, globale virksomheder i 2006 – kun tre af dem figurerede på selvsamme liste i 2016. Det vil sige, at der er kommet syv nye virksomheder til”, sagde rektor for Erhvervsakademi SydVest, Henrik Larsen, i åbningstalen.

Også direktør for Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Iværksætterservice, Michael Hamann, har store forventninger til det nye tiltag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forskellighed er godt. Ingen har godt af at leve isoleret i sin egen lille bobbel. Vi håber med dette initiativ at skabe et sted, hvor studerende fra både SDU og Erhvervsakademi SydVest kan mødes og et frugtbart samarbejde kan opstå”.

Repræsentant for SDU Research & Innovation Organisation, Ken Holm Thomsen, lagde i sin tale vægt på det gode samarbejde parterne i mellem.

“Det har virkelig været en fornøjelse at arbejde sammen med Erhvervsakademi SydVest, SDU, Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Iværksætterservice, som alle har det samme mål og samme passion for iværksætteri. Med dette initiativ kan vi udnytte alle de kapaciteter og den unikke viden, som vi hver især besidder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye innovations- og inkubationsfaciliteter er allerede taget i brug af studerende, som arbejder på at omsætte et semesterprojekt til en reel virksomhed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...