Statsskoleelev i bestyrelsen hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

24. maj 2019 Uddannelse

Jeppe Snerling fra 2.f på Sønderborg Statsskole er netop valgt til bestyrelsen for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning,DGS.

Organisationen repræsenterer de 80.000 gymnasieelever på IB, HF og STX og kæmper for deres rettigheder.

“Min ambition er særligt at styrke samarbejdet mellem de gymnasiale elevråd særligt i Sønderborg, men også i resten af Sønderjylland”, siger Jeppe Snerling i en pressemeddelelse.

Til det formål har Jeppe Snerling allieret sig med elevrådet på Statsskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Caroline Sandholt Jørgensen fra 1.x er med i elevrådet og netop udnævnt til regionssekretær for Sønderjylland i DGS.

Hun siger:

“Der er ingen aktivitet lige nu i yderregioner som Sønderjylland. Engagementet er primært reserveret storbyerne”.

Det mener hun er ærgerligt.

Tara Bauer fra 3c, formand for elevrådet på Statsskolen, pointerer:

“Elevrådsarbejde er mere end vandfontæner og fredagscafé. Det er en måde at sikre blandt andet elevers rettigheder, gensidig respekt imellem lærere og elever, en kontaktvej til rektor og en stemme i bestyrelsen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er de tre elever fra Statsskolen nu i fællesskab ved at undersøge muligheden for at organisere et ‘Elevrådstræf i Sønderjylland’.

Rektor Ole Kamp Hansen siger:

”Elevrådet, mener jeg, er en vigtig del af enhver skole, fordi dets arbejde er med til at styrke fællesskabet på skolen. I disse valgtider er elevrådet også et aktuelt eksempel på hvordan elever, også dem under 18 år, kan stifte bekendtskab med demokratiet og den demokratiske proces. Det er, særligt i denne tid, en vigtig opgave, der ikke nødvendigvis altid er let. Derfor er jeg da stolt på skolens vegne over Statsskole-elever, der på den her måde viser interesse for at styrke elevrådsarbejdet lokalt og regionalt – og samtidigt engagerer sig på landsplan”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...