Statsskoleelever fik prøvet forskerdrømmen af

1. maj 2021 Uddannelse
Forskerspirer fra Statsskolen. Foto: John Kristiansen
Forskerspirer fra Statsskolen. Foto: John Kristiansen

Endnu en gruppe engagerede elever fra Statsskolen har fået afprøvet forskerdrømmene og det er Caroline Wiinholt, Clara Elisabeth Blønd Vestergaard, Stine Quorp Kristensen og Elin Nielsen Tychsen, der har deltaget i talentprogrammet ’Projekt Forskerspirer’ ved Københavns Universitet.

Forskerspirer er en mulighed for gymnasieelever i 2.g og 3.g, samt hf-elever, for at arbejde professionelt, systematisk og videnskabeligt, med et emne de brænder for, skriver Statsskolen.

Sammen med gymnasieelever fra hele landet modtog de fire lokale ”Forskerspirer” fra Sønderborg Statsskole undervisning i videnskabelig skrivning og metode på universitetet, og sparring med universitetslærere om deres projekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at blive en del af Projekt Forskerspirer, skal man være i besiddelse af en faglig nysgerrighed, være meget selvstændig samt naturligvis blive udtaget til forløbet.

Eleverne formulerer selv deres projekter, som kan ligge inden for alle videnskabelige områder. I år har projekterne handlet om så forskellige ting som ”Fængsel, fodbold og frihed”, ”Læringsrummets indretning”, ”Dosering af psilocybin mod moderat til svær depression” samt ”Søvn og motivation”.

I år har været et lidt specielt år, fordi meget af undervisningen og sparringen med universiteterne og elever fra andre gymnasier, er foregået virtuelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forskerspirer er en del af Sønderborg Statsskoles talentprogram, som blandt andet også involverer deltagelse i Akademiet for talentfulde unge og DM i Science.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...