Statsskolen arbejder med bæredygtighed

23. november 2018 Uddannelse

I denne uge har Statsskolen projektet ’Fed Fede Dage’, som over en uge skal arbejde med fem temaer, som alle omhandler bæredygtighed og bæredygtigt forbrug. Det skriver ProjectZero.

Fem Fede Dage er et koncept, som er udviklet af UngEnergi, der er en ungdomsorganisation under VedvarendeEnergi. Konceptet går i sin enkelthed ud på, at man over en uge behandler 5 forskellige temaer, som bliver trukket ind i en bæredygtig kontekst. De fem temaer er mad, tøj, off – som i at være offline og uden elektricitet, transport & festival. Temaerne er således fordelt over ugen, så de passer med forbogstavet på ugedagene, hvilket giver følgende:

Artiklen fortsætter under annoncen

Mad-mandagen blev holdt forleden, hvor der kun var vegetarmad at finde i Statsskolens kantine.Derudover havde man en konkurrence, hvor eleverne skulle gætte, hvor meget kantinen ville sælge for i løbet af mad-mandagen. Den heldige vinder af et gavekort til 100 kr. til kantinen blev fundet senere samme dag, og vinderens gæt var kun to kroner fra at gætte rigtigt, og var dermed den, der kom tættest på.

Tøj-tirsdagen havde fokus på vores tøjforbrug og secondhand-tøj. Her blev der efter skole afholdt et tøjmarked, hvor nogle af skolens studerende havde stillet boder op med eget tøj til salg, som de resterende kunne komme forbi for at prøve og købe til billige priser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere havde fået solgt tøj, da ProjectZero var forbi for at se, og de kunne fortælle, at det tøj, som ikke blev solgt, og som man valgte ikke at tage med hjem, blev lagt ud i en Røde Kors-container til genbrugstøj. Man havde dermed tænkt ideen helt igennem.

Onsdag er der off-dag, hvor skolens elever kan komme forbi til brætspil i stedet for at sidde foran computeren i pauserne, og man har lavet en aftale med lærerne om, at der i 3 modul ikke bruges elektronik – andet end lys – til undervisningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdagen står i transportens navn, og derfor opfordrer man til, at eleverne denne dag cykler i skole. De er godt klar over, at det er nemmere sagt end gjort, og man har derfor lagt en ekstra motivationsfaktor ind i form af en konkurrence, som går ud på at cykle længst i skole. Præmien til denne konkurrence er et gavekort.

Når de går mod weekenden og rammer ugens sidste hverdag nemlig fredag, vil der her være festival fredag. Her vil skolens fredagscafé være fuld af festivalstemning, og det skal samtidig være sætte fokus på, at man i stedet for at flyve sydpå i sine ferier, som udleder meget CO2, tager på festival i Danmark, som er en mindre CO2-udleder, forudsat at man selv bor i Danmark selvfølgelig. Det kan være en lige så underholdende måde at holde ferie på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Statsskolens aktivitetsudvalg, der har stået for planlægningen af de ’Fem fede dage’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...