Statsskolen inviterede den næste årgang indenfor

16. januar 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag aften havde Statsskolen åbnet dørene for de mange unge mennesker, der overvejer at STX eller HF – og selvfølgelig var forældrene med, så de kan støtte de unge i det vigtige valg, som det er at beslutte, hvilken ungdomsuddannelse, man vil tage.

Statsskolens personale havde sat 530 stole op i Festsalen, men det var slet ikke nok. 40-50 besøgende måtte klare introen med en ståplads.

Inden rektor for alvor gik i gange med at tale efter den korte velkomst, som han holdt, så var nogle af eleverne på scenen, mens andre spillede – og gav de mange gæster et par numre fra Statsskolens musicalprojekt: Grease.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter elevernes glimrende optræden, gik rektor på talerstolen:

“Det er ikke lang tid, som I har, inden I skal vælge, hvad I vil – og det er et valg, som får betydning for resten af Jeres liv”, sagde Statsskolens rektor, Ole Kamp Hansen, til alle de unge, der snart forlader folkeskoler, privat- og friskoler.

“Og vælger i at tage en gymnasieuddannelse, så skal I også vælge, hvilken det skal være”, sagde han.

På Statsskolen kan man vælge mellem STX eller HF.

“Uanset hvilken I vælger, så lærer I at reflektere over jer selv, over andre og naturen”, sagde rektor og fortalte så, hvem der bør overveje HF.

Artiklen fortsætter under annoncen

“HF giver adgang til de korte og mellemlange videregående uddannelser, så er drømmen at blive for eksempel sygeplejerske, pædagog eller politibetjent, så er HF et rigtigt godt valg. Udannelsen tager to år og der er forskellige fagpakker at vælge mellem”, sagde han videre.

“STX giver adgang til alle videregående uddannelser”.

De ældre elever hjælper

Der er ikke den store tvivl om, det kan være lidt skræmmende for de kommende gymasie- og HF-elever at sidde og tænke på, de en dag skal ha’ den første skoledag i den store bygning – endda med alle dem, som de ikke kender.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men de ældre elever tager sig rigtigt godt af Jer allerede fra den første skoledag. I bliver hurtigt en del af et rigtigt godt sammenhold. Både i Jeres klasse og på tværs af årgange”, sagde Ole Kamp Hansen.

“Vi har også et elevråd, der forresten har indført røgfri skoledage”, sagde rektor og rådede de måske kommende elever til at lade lysten og den faglige interesse styre deres uddannelsesvalg.

Prøv at turde

Statsskoleelev Anna, der er i gang med sit sidste år, fortalte lidt om, hvordan det er at gå på skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Du kommer til at få masser af personlig og faglig udvikling – du lærer dine styrker at kende og du lærer at bruge dem”, sagde Anna til alle de andre unge.

“Platon fortalte en gang om det at sidde i en hule. Det kan føles rigtigt trygt, mens det er skræmmede at skulle bevæge sig udenfor. Du kan blive siddende i hulen og frygte alt – eller du kan samle viden og overvinde frygten. Og når du tænker på, det måske er skræmmende, at skulle starte her, så tænk på, at det sociale liv på skolen og dine faglige interesser gør, at det er det hele værd”, sagde eleven fra 3. årgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her på Statsskolen bliver du en del af noget større”.

Efter optakten i Festsalen var der rundvisning på skolen og derefter kunne de besøgende igen gå i Festsalen, hvor lærere og elever stod klar til at svare på eventuelle spørgsmål.

20. maj 2024 112, Sønderborg

Brandbiler på Dybbølgade

20. maj 2024 112

Mandag eftermiddag kørte et par brandbiler fra Station Sønderborg til Dybbølgade og det samme gjorde indsatsleder Jeppe Jørgensen. “Der var ingen brand. Det var en røgalarm i en lejlighed, som var gået i gang. Det fik naboen til at ringe”, siger Jeppe Jørgensen til SønderborgNYT. “Det er rigtigt fint naboen reagerede og hellere gøre det […]

Læs mere...