Statsskolen kombinerer eliteidræt med gymnasieuddannelse

3. februar 2021 Uddannelse

Hvis du er en på vej ud af grundskolen og idrætsudøver på højeste niveau eller i laget lige under, så kan du tage din ungdsomsuddannelse på Statsskolen og samtidg passe din træning. Statsskolen har en linie for unge, der dyrkjer idræt på eliteplan.

“Linien er for unge atleter, som vil nå langt med deres sport uanset om det handler om ridning, fodbold, håndbold, gymnastik, golf eller alt muligt andet”, siger lærer Morten Knudsen fra Statsskolens idrætslinie.

“Det er kombinationen af skolefagene og idrætten, som gør det muligt at få skemaerne til at hænge sammen, så eleven bliver bedre til både sin idræt og de boglige fag og dermed får en ungdsomsuddannelse”, siger Morten Knudsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolen kræver ikke en Team Danmark-godkendelse af eleverne til idrætslinien.

“Vi beder eleverne skrive en ansøgning og argumentere for, at de er idrætsudøvere på elite-niveau og så skal de have ambitioner om at nå langt i deres sportsgren”.

Statsskolen er i fuld gang med at opføre en idrætshal på Ringriderpladsen – og den får elite-atleterne glæde af.

Samler atleterne i én klasse

“Det gør vi, fordi de har meget tilfælles. Når det gælder deres sport, så tænker de meget ens, selvom sportsgrenene er forskellige”, siger Mogens Knudsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at hver elev får tilknyttet en mentor.

Åbent Hus bliver online

Den 11. februar har Statsskolen åbent hus online fra klokken 19.

Lektor Anders Stubkjær fortæller, at det ikke er helt det samme at opleve Statsskolen online, som det er at gå rundt på gangene, se de andre unge, hilse på undervisere og fornemme skolen.

“Men vi prøver på at gøre det hele så personligt som muligt”, siger Ander Stubkjær og tilføjer, at der er mulighed for personlige samtaler med både nuværende elever og studievejledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil man have en samtale med en elev eller en studievejleder, så skal man kontakte skolen senest to dage før åbent hus, altså senest tirsdag.

Læs mere på Statsskolens hjemmeside.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...