Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse
Statsskole-elever
Statsskole-elever

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem.

Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her.

“Det er en snart 102 årgammel skole, som har eksisteret siden genforening og i øvrigt også som tysk skole før den og hvert år fejrer vi skolens fødselsdag, hvor optakten er romatchen på Alssund”, siger lektor Janne Ringgaard Maschoreck til Sønderborg og hun fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skolens fødselsdag er bare en af flere traditioner på den gamle skole. Der er eksempelvis også en årlig musical og der er kommet en ny tradition til Halloween, hvor alle skolens klasser skærer græskarhoveder. Ved juletid pynter alle klasser døren ind til deres lokale og så finder vi ud af, hvilken klasse, der har den flotteste”.

Lektor Jannich Frederiksen siger til SønderborgNYT, at der er 800 elever på skolen.

“Og det gør det trygt at komme som ny, fordi det er let at finde nogle andre, som minder om en selv. Dem knytter man sig til i starten og lige så stille og roligt kommer man også til at kende mange andre”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge lektorer mener, det er uproblematisk at komme som ny på Statsskolen.

“Vi gør rigtigt meget for at give nye elever – både på stx og hf – den bedst mulige start på deres ungdomsuddannelse. Og vores nuværende 1.g’ere siger, at deres start var helt fantastisk. Statsskolens elever har det godt med hinanden og med lærerne – og elever der trives, har lettere ved at lære”.

Statsskolen har selvfølgelig også et elevråd.

“Og det er et elevråd, som går meget op i klimaet og i en nyere køns-debat, som handler om rummelighed. Rådet står også bag temadagene ‘ Fem fede dage’, hvor det handler om bæredygtighed”, siger Jannich Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er flere superdygtige elever på Statsskolen og dem gøres der noget ekstra for.

“De kommer med i talentprogrammer og forskerspirer og der er tilbud i alle fag”, siger Janne Ringgaard Maschoreck.

Desuden gøres der en indsats for, at al undervisning er vedkommende for eleverne.

“Vi gør rigtigt meget for at undervisningen handler om livet her og nu”.

Du kan læse mere om Åbent Hus på Statsskolens hjemmeside, som du finder her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...