Statsskolens elever slap kreativiteten fri i SkriveloSSen

16. marts 2023 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Kreativ skrivning er en disciplin, hvor det handler om at skrive uden at lade ordene bliver blokeret af ideer om, at sådan kan man da ikke sige eller skrive.

“Det var netop dét, som det handlede om i SkriveloSSen på Statsskolen, hvor eleverne skulle gøre nogle tekster fra det pensum, som de skal igennem, lidt mere nutidige, forklarer danskunderviser Janne Ringgaard Maschoreck.

Det var tekster af Martin A. Hansen, Thomas Korsgaard. Pia Juul og så en folkevise, der fik et pift af eleverne – og resultatet blev vist på scenen i Festsalen, hvor der blev læst, ‘rappet, sunget og også holdt en konformationstale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til at bedømme teksterne havde skolen sat et dommerpanel sammen. Det bestod af Nana Fatou fra TheClayPlay, Line Kveiborg fra biblioteket i Sønderborg, Poul Iversen fra Statsskolen og Dorthe C. Wiseman fra Als Revyen. De skulle finde en vinder og også en tekst, som fortjente andenpladsen.

Vinderen blev klassen 1. R med Tine, Ida Anders, Clara, Lukas og Nana med ‘Taler’, som havde afsæt i Thomas Kordgaards *Elsker og elsker’.

De får indgraveret deres navne på vandrepokalen, SkriveloSSen, som står til skue på skolen til evig tid. Vindergruppen fik også frokostbilletter til skolens kantine og en bradepandekage til klassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Adam, Adnan, William og Mohammad var også på scenen med deres fortolkning af Thomas Korsgaards tekst og det sikrede dem en flot andenplads og gevinsten var en bradepandekage fra kantinen til hele klassen.

“Alle andre vinder ikke en skid”, stod der i programmet.

Du kan SE BILLEDER HER.