Statsskolens futsalspillere vandt det indledende stævne

1. februar 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Efter nogle intense og dramatiske kampe lykkedes det for både Sønderborg Statsskoles pige- og drengehold at vinde det indledende stævne i den meget aktionsfyldte form for indendørs fodbold kaldet ”futsal”. Den nye form for indendørs fodbold er for alvor ved at bide sig fast i Sønderborg med ligaholdet ”Sønderborg Futsal”, ”Broager UI” “MIdtals Futsal” og ”Sønderborg Boldklub” i den næstbedste række.

Dagens dramatiske højdepunkt var pigernes finale, der endte med en afgørelse i ”Amerikansk straffe”. Det er et straffespark, hvor en spiller fra midten af banen dribler ned mod målet, og skal afslutte inden for 10 sekunder. Både Sønderborg Statsskole og Mulernes Legatskole fra Odense brænder deres første spark, hvorefter Maria fra Statsskolen redder endnu et straffe og Selina fra Statsskolen afgør kampen med en iskold finte og et sikkert spark forbi Mulernes målmand, skriver Statsskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I pigernes konkurrence var Mulernes Legatskole favoritter inden finalen. De lagde et massivt pres på Sønderborg Statsskoles pigehold fra start. Men Statsskolen stod imod og overtog gradvist mere og mere af spillet. I den forlængede spilletid havde Sønderborg Statsskole tydeligt flest kræfter tilbage og kom til de største chancer. Scoring blev det dog ikke til, så kampen endte i straffesparkskonkurrence.

Drengene i finalen

Drengene spillede hele turneringen yderst disciplineret og modtog kun en enkelt scoring imod sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

De kvalificerede sig til finalen med en førsteplads fra puljen. Den første kamp, som blev vundet 1-0, var præget af nervøsitet og et lidt for højt spændingsniveau. Derefter fandt holdet rytmen og efter en sikker 3-1 sejr. Derefter var uafgjort nok i den sidste puljekamp til at tage førstepladsen i puljen.

Finalen var præget af, at kvalifikationen til DM i futsal for gymnasieelever var på spil. Horsens spillede sig til et par store chancer, hvor Sønderborg Statsskole måtte sætte sin lid til en velspillende målmand i Morten Carl Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På et fastbreak, hvor Kasper Andreasen førte bolden op ad banen, spillede han Mahir Dzankovic, holdets topscorer, fri til en sikker scoring. Derved var finalen afgjort, da defensiven modstod alle angreb.

Det var med glade og stolte trænere, Andreas Moeskjær og Ole Staun, at turen gik hjem fra Strib til Sønderborg i bus med musik og opstemte elever. De gode resultater løftede både stemningen og fællesskabet en ekstra tand på en dag, hvor den kollektive indsats bar frugt.

24. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kør med bus til og fra valgstedet for bare fem kroner

24. maj 2024 Samfund

Lommesmerter skal ikke holde nogen fra at stemme, mener Sydtrafik. Derfor tilbyder trafikselskabet traditionen tro, at du kan købe en billig helligdagsbillet til at køre med bussen på valgdagen den 9. juni i din kommune, så du kan komme ned og stemme. Det skriver Sydtrafik i en pressemeddelelse. Billetten koster fem kroner og giver adgang […]

Læs mere...