Statsskolens og AGS’ introfester bliver ikke alkoholfri – i år

5. august 2022 Uddannelse
Rektor Jeppe Kragelund fra AGS
Rektor Jeppe Kragelund fra AGS

Sundhedsstyrelsen opfordrer ungdomsuddannelserne til ikke at sælge alkohol til de unge, når der holdes fester på skolerne i tiden frem til efterårsferien og som udgangspunkt er Statsskolen rektor enig med Sundhedsstyrelsen.

“Den introfest, som skal holdes på Statsskolen, den er forlængst planlagt og vi agter at holde de aftaler, som vi har lavet med eleverne – og jeg vil lige nævne, at til vores fester sælges der øl og breezer – ikke stærk alkohol”, siger rektor Ole Kamp Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

AGS’ rektor, Jeppe Kragelund, fortæller, at til deres introfest, der mødes eleverne klokken 17, hvor der er teambuilding og andre ting på programmet, inden, der bliver holdt fest.

“Vi gør det på den måde, så de unge mødes om noget andet end at drikke”, siger han.

Passer på de unge

“Vi har også en regel om, at eleverne ikke er fulde, når de kommer til vores fester. Er de det, så kommer de ikke ind. Og skulle der være en, som drikker lidt for meget i løbet af aftenen, så kan han eller hun ikke købe mere alkohol i baren. Og skulle en elev få det skidt under en fest, så tager vi ham eller hende med ind i et klasselokale og tager os af det”, siger Statsskolens rektor.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her i Sønderborg snakker vi – ledelser og elevudvalg – sammen på tværs af ungdomsuddannelserne og vi gør meget ud af at de unge mennesker mødes om andet end alkohol – og om alle fester på sigt bliver alkoholfri, kan vi ikke sige noget om i dag. Men vi kommer til at tage det op, når vi mødes”, siger Jeppe Kragelund fra AGS.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...