Stephan Kleinschmidt: Lad Gråsten gro

7. oktober 2013 Debat

Kultur- og Erhvervsudvalgsformand Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Gråsten og omegn er i fokus når tre borgmesterkandidater tørner sammen til valgmøde. Jeg er desværre ikke blandt de inviterede kandidater. Det er ærgerligt, for jeg ville med glæde diskutere Gråstens status som centerby og give et bud på, hvordan turisme med Gråsten Slot og Gråsten Æblet i spidsen kan styrkes.

Stephan Kleinschmidt vil gerne til vælgermøde i Gråsten.

Stephan Kleinschmidt vil gerne til vælgermøde i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten er en af de byer, der står over for et rolleskift. På Slesvigsk Partis “Din by – nyt perspektiv” debataften i Gråsten blev det tydeligt, at vi skal arbejde med at udvikle byen på basis af dens historie og nutidige funktion, rolle og identitet. Slesvigsk Parti er interesseret i tiltag, der er til glæde for lokalmiljøet og turisterne. Her to gode eksempler:

Som medlem i kulturgruppen i Gråsten Forum er jeg med til at stille skarpt på Gråsten Æblet for at indfri det lokale potentiale. Kulturgruppen vil skabe et nyt samlingspunkt med udgangspunkt i et værdifællesskab om Gråsten-Æblet. Indsatsen starter med at gøre borgerne bevidste om æblets historie. Vi skal udvikle og støtte miljøer med oplevelsesværdi og lokal fødevareproduktion af høj kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk
Som formand for Kultur og Erhverv er jeg i dialog med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Vi har startet et samarbejde, der skal undersøge mulighederne for at genskabe og åbne Gråsten Slotsgartneri for publikum. Vi vil snart beskrive udvalgte ideer og muligheder, der kan udmøntes i konkret udviklingsprojekter. Det er et godt eksempel på et nyt tiltag, som drives gennem samarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad os sammen skabe nye oplevelser og forbedre de fysiske rammer og forbindelsen ml. slottet, by, søer og skove.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2021 Politik, Sønderborg

Venstre: Ærgerligt Sønderborg ikke er solidarisk med andre sydjyske kommuner

23. september 2021 Politik

Ti sydjyske borgmestre har skrevet i en fælles henvendelse til Beskæftigelsesministeren og til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis regeringens nye delaftale på beskæftigelsesområdet ‘En styrket og forenklet ungeindsats’ bliver gennemført. Den aftale skal, ifølge de ti borgmestre, være med til at finansiere Arne-pensionen og den risikerer at sende udsatte og sårbare […]

Læs mere...