Stephan Kleinschmidt på glatis

24. april 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På onsdagen byrådsmøde kom Stephan Kleinschmidt på glatis, fordi hans Kulturforvaltning har brugt penge, der ikke er bevilget – og det var forbavsende nok Tommy Prokopek, der til manges overraskelse bad om ordet og spurgte, hvordan der kan være to ansatte i 2017-sekretariatet, når det blev lukket med udgangen af 2012.

– Tommy Prokopek skal have styr på fakta og det handler om to ansatte, der fik forlænget deres kontrakter i henholdsvis fire og i en måned, siger Stephan Kleinschmidt. Deres opgave var at skrive en hvidbog over fremtidens kulturtiltag og at sende en række gode projekter videre til Interreg.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jamen der er ikke sat nogle penge af til at give dem løn, så dem har du bevilget udenom Byrådet, siger Tommy Prokopek og opbakningen fra de øvrige kommunalpolitikere viser, den unge Prokopek har styr på fakta og fuldstændig ret.

– Så fakta er, der igen er brugt penge, der ikke er bevilget i 2017-projektet, siger Jan Prokopek. Og så erkender Stephan Kleinschmidt, at det forholder sig sådan.

Når det er Stephan Kleinschmidt, der får ørerne i klemme, så betyder det ikke, at han er skyldig i noget som helst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek forklarer i en pause, at det handler om at holde embedsmændene fri af det politiske – og når Stephan Kleinschmidt er formand for Kulturudvalget, så må han stå for skud.

29. februar 2024 112, Sønderborg

Hærværk mod Jensens Bøfhus

29. februar 2024 112

Natten mellem søndag og mandag er to ventilationriste på Jensens Bøfhus blevet fyldt med byggeskum. “Det har vi registreret som hærværk”, siger vicepolitiinspektør Henning Marcussen.

Læs mere...