Stigning i antallet af HPV-vaccinerede piger

11. september 2017 REGIONALT Skrevet af: Ole Kæhler

Der er sket en stigning i antallet af danske piger, der bliver HPV-vaccineret – og det gælder også i Sydjylland, hvor vaccinationstilslutningen blandt piger født i 2004 er steget fra 14 pct. til 25 pct. i løbet af blot fire måneder. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, som blev offentliggjort mandag.

Efter et drastisk fald i tilslutningen til HPV-vaccination i Danmark, ser det nu ud til, at udviklingen er ved at vende. De nye tal fra Statens Serum Institut viser, at der fra marts til august i år blev givet cirka 4.200 HPV-vaccinationer hver måned sammenlignet med cirka 2.200 vaccinationer månedligt i den samme periode sidste år, skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tallene for Sydjylland viser, at 59 pct. af piger født i 2002 og 34 pct. af piger født i 2003 nu er færdigvaccinerede. Hvad angår årgang 2004, har hver fjerde pige i Sydjylland nu fået sit sidste stik, og dermed er der tale om en stigning på næsten 80 pct. i antallet af færdigvaccinerede i løbet af blot fire måneder.

På landsplan er 55 pct. af piger født i 2002 og 32 pct. af piger født i 2003 nu færdigvaccinerede. Samtidig er årgang 2004 ved at komme bedre med, og der er nu 22 pct. færdigvaccinerede piger, hvilket svarer til en stigning på 10 procentpoint på fire måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye opgørelse af data, som hentes ind fra praktiserende læger over hele landet, viser desuden, at rigtig mange 12-14 årige piger har fået deres første dosis af HPV-vaccinen i de seneste måneder.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...