Stigning i optaget på ingeniøruddannelserne

27. juli 2018 REGIONALT

På trods af en samlet tilbagegang i antallet af optagne på landets studier, ser det ud til, at erhvervslivets store efterspørgsel på ingeniører er blevet hørt. Det mener formanden for Ingeniørforeningen, IDA, Thomas Damkjær Petersen, på baggrund af årets tal fra Den Koordinerede Tilmelding.

”Det er god melding, at der fortsat er en stigning i optaget på ingeniøruddannelserne, for der bliver brug for dem. Beregninger fra den teknologiske alliance Engineer the future slår fast, at der kommer til at mangle 10.000 STEM-kandidater i 2025, og heraf mangler der 6.500 civil- og diplomingeniører”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

IDAs formand havde dog gerne set større optag på både it-uddannelserne og på de naturvidenskabelige uddannelser, da prognosen for disse områder heller ikke ser for lyse ud.

”Beregningerne fra Engineer the future viser, at Danmark kommer til at stå med en mangel på 3.500 naturvidenskabelige kandidater i 2025, og efterspørgslen på it-uddannede er større end nogensinde. Her er det ærgerligt, at tre procent færre er blevet optaget på de naturvidenskabelige uddannelser, og det at der kun er en begrænset stigning på en procent på it-området trods en stor søgning. Det er ikke sikkert, at det vil være nok til at imødekomme erhvervslivets behov i fremtiden”, siger Thomas Damkjær Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den største stigning ses på civilingeniøruddannelserne, hvor 197 flere studerende er optaget i år end i 2017, svarende til en stigning på syv procent. Optaget på diplomingeniøruddannelser er steget med 114 personer, svarende til en stigning på fire procent.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...