Stolbro: To lader med halm brændt ud

26. juli 2014 Uncategorized

Fredag eftermiddag gik der ild i to lader med halm ved Stolbro på Als.politi2

– Det var meget voldsomt. Laderne var helt overtændt, da vi og brandvæsnet nåede frem, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

På et tidspunkt bredte branden sig til en kornmark, men det er lykkedes brandfolkene at få slukket branden i marken. Laderne kan til gengæld ikke reddes.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Brandvæsnet laver en kontrolleret afbrænding. Laderne er ikke til at redde, når de er propfyldt med halm, siger vagtchefen.

Der er ikke kommet hverken mennesker eller dyr til skade ved branden, men en mejetærsker, som stod i den ene lade, overlever ikke branden.

– Det er der altid omkring høst, og når det er så tørt, som det er i år, der er den slags brande, siger Erik Lindholdt til Ritzau.

Brandene opstår typisk omkring landbrugsmaskinerne i forbindelse med høsten. Det kan være på grund af en gnist, eller fordi maskinerne bliver meget varme og sætter ild til marken.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...