Storrygere vil kvitte tobakken

10. december 2015 Sundeved

Antallet af borgere i Sønderborg, der deltager i rygestoptilbud under projektet ”Sønderjylland knækker tobakken sammen”, er i 2015 tre gange større end forventet.

jpg” alt=”Helge Larsen glæder sig over, at flere gør som han selv: Siger nej til tobak.” width=”300″ height=”208″ /> Helge Larsen glæder sig over, at flere gør som han selv: Siger nej til tobak.

Sønderborg Kommune regnede oprindelig med, at 93 borgere i 2015 ville tage imod et rygestoptilbud gennem projektet. Nu er der imidlertid tre gange så mange deltagere, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Det er meget glædeligt, at så mange borgere vælger at få hjælp til at få et sundere liv”, siger formanden for sundhedsudvalget Helge Larsen.

Tidligere har det været vanskeligt at få storrygere i tale. Men nu er der et stigende antal af dem, som ønsker at blive røgfri. Og efter endt forløb har en større andel end tidligere kvittet tobakken. Borgerne, der har tilmeldt sig projektet, har hørt om det gennem anbefalinger i deres netværk, og det har en god effekt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk