Stram aftale om Region Syddanmarks økonomi i 2023

10. juni 2022 Politik

Natten til fredag lykkedes det at få en aftale på plads mellem regeringen og Danske Regioner om de fem regioners økonomi i 2023. Alt peger på, at der er penge til at dække Region Syddanmarks øgede udgifter som følge af flere ældre og flere kronisk syge, så regionen undgår en sparerunde til næste år.

”Det er en stram aftale, men det ser ud til, at vi kan holde skindet på næsen, blandt andet fordi vores økonomi grundlæggende er sund, og sygehusenes økonomi er i balance. Som det ser ud nu og her, skal vi ikke ud i en sparerunde, men der bliver heller ikke plads til de store armbevægelser”, siger regionsrådets næstformand, Mette With Hagensen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover penge til de store sygehusbyggerier – for eksempel det Nye OUH i Odense – afsætter aftalen 2,95 milliarder kroner til investeringer i regionens øvrige sygehuse, medicoteknisk udstyr og i 2022-aftalen var der omkring 3,35 milliarder til denne post.

”Vi får selvfølgelig et lidt lavere anlægsniveau end tidligere år, men kan med gode prioriteringer fastholde vores investeringsplan”, siger Mette With Hagensen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...