Strømpe-stativ gør ældre mere selvhjulpne

24. juli 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Et lille stativ forbedrer livskvaliteten for de ca. 370 mennesker i Sønderborg Kommune, som bruger kompressionsstrømper. Therese er en af dem, der bruger det – og hun glæder sig over at klare sig selv.

 

Stativet, som hjælper til, at man selv kan tage kompressionsstrømper af og på, er blot et af flere tilbud i den hverdags-rehabilitering, som hjemmeplejen i Sønderborg har. Kompressionsstrømper skal ordineres af lægen, og deres funktion er at lægge pres på underbenets blodårer, så der ikke ophobes væske i benene. Dermed forebygges blodpropper og åreknuder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Strømpe-påtager-stativ.

Strømpe-påtager-stativ.

 

Therese har brugt strømperne i længere tid, efter at hun ved en faldulykke slog sit ene knæ. Hun har hidtil haft hjemmehjælpen til at give sig dem på om morgenen og til at tage dem af om aftenen. Nu klarer hun selv at tage dem på om morgenen – takket være et lille stativ.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Det kræver lige lidt træning, men nu går det fint. Og jeg nyder virkelig, at jeg kan selv og er uafhængig af hjemmehjælpen. Forleden var jeg med OK Klubben på tur, og vi skulle af sted tidligt om morgenen. Det var ikke noget problem – jeg kunne uden at ændre eller sikre aftaler med hjemmeplejen gøre mig klar og være parat til tiden, siger Therese.

 

– Jeg vågner klokken 6, og så vil jeg gerne op og i gang. Det kan jeg bare gøre, for jeg kan tage strømpen på, når det passer mig. Hjemmeplejen kan ikke sige præcis, hvornår den kommer, og det er også ok. Samtidig har jeg det fint med, at de kan bruge lidt mere tid hos nogen, der har det dårligere end mig, siger Therese.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...