Studentum: Sønderborg er en unik uddannelsesby

30. april 2020 Uddannelse

Tusindvis af unge er lige nu i gang med at træffe valg af uddannelse, og dermed også af deres kommende studieby. Men hvad er det egentlig, unge søger i en studieby?

En ny undersøgelse viser, at billige boliger, gode karrieremuligheder og høj faglighed er blandt de vigtigste parametre, når det kommer til unges valg af kommende studieby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg scorer højt på alle tre parametre og sikrer sig en 5. plads over Danmarks bedste studiebyer 2020.

Sønderborg er Danmarks billigste studieby Sønderborg stryger direkte ind på en 1. plads, når det gælder Danmarks billigste lejepriser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med en gennemsnitlig husleje i Sønderborg på 58 kr. pr. kvadratmeter for en lejebolig, svarer det til, at unge kan studerende kan bo i en 70 kvadratmeters lejlighed for blot 4000 kr. om måneden. Derudover tilbyder Sønderborg tag-over-hovedet garanti til studerende og det betyder, at unge tilflyttere ikke skal bekymre sig om at stå uden bolig ved studiestart.

Artiklen fortsætter under annoncen

De billige lejepriser og boliggarantien sikrer Sønderborg en plads i top 5 over Danmarks bedste studiebyer 2020.

Studentum.dk’s undersøgelse viser, at 28,2 procent af de unge tænker bolig og økonomi ind i deres overvejelser, når det kommer til valget af kommende studieby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som studerende er SU’en oftest den eneste indtægt og husleje bliver én af de tungeste poster i budgettet. I Sønderborg er det muligt for studerende at få økonomien til at løbe rundt uden at være tvunget til at arbejde ved siden af samtidig med, at de er garanteret gode uddannelsesmuligheder.

Det gør Sønderborg til en unik studieby.

Se, her hvordan Sønderborg klarede sig i undersøgelsen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...