Studentum: Sønderborg er en unik uddannelsesby

30. april 2020 Uddannelse

Tusindvis af unge er lige nu i gang med at træffe valg af uddannelse, og dermed også af deres kommende studieby. Men hvad er det egentlig, unge søger i en studieby?

En ny undersøgelse viser, at billige boliger, gode karrieremuligheder og høj faglighed er blandt de vigtigste parametre, når det kommer til unges valg af kommende studieby. Sønderborg scorer højt på alle tre parametre og sikrer sig en 5.

Artiklen fortsætter under annoncen

plads over Danmarks bedste studiebyer 2020.

Sønderborg er Danmarks billigste studieby Sønderborg stryger direkte ind på en 1. plads, når det gælder Danmarks billigste lejepriser. Med en gennemsnitlig husleje i Sønderborg på 58 kr. pr. kvadratmeter for en lejebolig, svarer det til, at unge kan studerende kan bo i en 70 kvadratmeters lejlighed for blot 4000 kr. om måneden. Derudover tilbyder Sønderborg tag-over-hovedet garanti til studerende og det betyder, at unge tilflyttere ikke skal bekymre sig om at stå uden bolig ved studiestart. De billige lejepriser og boliggarantien sikrer Sønderborg en plads i top 5 over Danmarks bedste studiebyer 2020.

Studentum.dk’s undersøgelse viser, at 28,2 procent af de unge tænker bolig og økonomi ind i deres overvejelser, når det kommer til valget af kommende studieby. Som studerende er SU’en oftest den eneste indtægt og husleje bliver én af de tungeste poster i budgettet. I Sønderborg er det muligt for studerende at få økonomien til at løbe rundt uden at være tvunget til at arbejde ved siden af samtidig med, at de er garanteret gode uddannelsesmuligheder.

Det gør Sønderborg til en unik studieby.

Se, her hvordan Sønderborg klarede sig i undersøgelsen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk