Studentum: Sønderborg er landet 10. bedste studieby

4. maj 2019 Uddannelse

Tusindvis af unge skal til at vælge studie, og dermed også studieby. Men hvad er det egentlig, der gør en by til en god studieby? En ny undersøgelse viser, at gode karrieremuligheder, velrenommerede uddannelsesinstitutioner og følelsen af tryghed er de tre parametre, som kommende studerende vægter højest. Aarhus leverer på alle tre.

Aarhus vinder titlen som Danmarks Bedste Studieby, fordi byen scorer højt på parametre som gode karrieremuligheder, gode uddannelsesinstitutioner og et godt byliv, skriver Studentum dk

Sønderborg når lige at klemme sig ind i top 10.

Erhvervsakademi i Universitetet

Sønderborg har det meste. Et rigt kunst- og kulturliv, stolte historiske traditioner og underskøn natur. Samtidig huser byen et hyggeligt cafémiljø, shoppingmuligheder og tilmed også en række barer og natklubber. Omkring Sønderborg finder du vand, vand og vand – faktisk har kommunen intet mindre end 250 kilometer kystlinje, hvorfor alle former for vandsport er en oplagt fritidsaktivitet. Grundet sin geografiske placering er Sønderborg ydermere porten til både Tyskland og Europa, skriver Studentum.dk

Fordele ved at vælge Sønderborg

Den nemme adgang til resten af verden er også noget af det, der især tiltrækker til Sønderborg. Et studie i byen kan nemlig blive startskuddet på en international karriere. Samtidig arbejder Sønderborgs uddannelsesinstitutioner tæt sammen med regionens store virksomheder, så de studerende får de mest eftertragtede og relevante kompetencer.

Foruden de store karrieremæssige fordele ved at studere i Sønderborg, så er byen også Danmarks billigste studieby målt på husleje. Det er nemt at få en studiebolig i byen, der tilmed også tilbyder en række events for de studerende. Du kan deltage i alt lige fra studiecafeer til større internationale studenterforeninger. Alt sammen betyder det altså, at du med fordel kan kigge mod syd, når du skal vælge uddannelse.

Derfor nummer 10

Målt på husleje er Sønderborg billig at bo i

Uddannelsesinstitutionerne har et godt renommé

Der er færre karrieremuligheder end i de større byer

Byen scorer lavt på omdømme og det måles på antallet af medieomtaler.

Undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Studentum.dk, Nordens største private søgeportal for uddannelse, hvor også København og Aalborg ligger helt i top, når kommende studerende skal vælge hvilke kvaliteter de leder efter i en studieby. I undersøgelsen er der blevet kigget på syv parametre blandt 21 danske studiebyer, som de unge finder vigtige.

Gode karrieremuligheder og uddannelsesinstitutioner er vigtigt for de unge .

Naturen og ølpriser vægtes ikke

Undersøgelsen viser, at det især er parametre som gode karrieremuligheder og uddannelsesinstitutioner, der vægtes højt blandt de kommende studerende. De unge foretrækker altså at læse i en af Danmarks største studiebyer, hvor boligpriserne er markant højere og følelsen af tryghed ikke altid er i top. Undersøgelsen viser også, at parametre som adgang til naturen og muligheden for et outdoor-liv, samt priser på kaffe og øl på studiet ikke har nogen synderlig betydning for de unges valg af studieby.

Omdømme tæller højt

Blandt de tre bedste studiebyer, er det netop også byens omdømme og karrieremulighederne, der har fået dem i top tre.

Dét at vælge sin videregående uddannelse, og ikke mindst hvor de skal tages, er ét af de mest afgørende valg, man træffer i sit liv. Derfor skal ens omgivelser – socialt, fagligt og geografisk – også være de helt rigtige for én. Som kommende studerende kan man godt stirre sig blind på de mange muligheder og ty til det velkendte og vælge et studie i en af landets største byer.

“Det er ærgerligt, fordi der er så mange gode studiemuligheder rundt om i hele landet, som måske passer én endnu bedre”, fortæller direktør Jesper Petersen:

“Hos studentum.dk ønsker vi at inspirere unge til at læse deres drømmeuddannelse lige der, hvor de allerhelst vil læse den. Vi ønsker at formidle mulighederne for en fagligt solid og social studietid i nogle af Danmarks mange studievenlige byer, mens vi også gerne ser, at de studerende kigger længere end til bare de største studiebyer. Vi tror på, at vores ranking kan være med til at studerende finder netop det studiemiljø og den by, der er rigtig for dem.”

Top 10 studiebyer i Danmark 2019

1. Aarhus 2. København 3. Aalborg 4. Randers 5. Viborg 6. Holstebro 7. Kolding 8. Vejle 9. Herning 10. Sønderborg

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk