Studerende er tilfredse med EASV – også i en Coronatid

16. februar 2021 Uddannelse
EASV har tilfredse studerende. Pressefoto
EASV har tilfredse studerende. Pressefoto

Trods nedlukninger, online-undervisning og andre corona-forhindringer er de studerende på Erhvervsakademi SydVest, EASV, overordnet godt tilfredse med deres uddannelser.

Det afslører en landsdækkende undersøgelse blandt de 60 000 studerende på landets videregående uddannelser. Undersøgelsen har blandt andet fået uddannelses- og forskningsminister Ane Halsbo-Jørgensen til at lovprise de mindre studiemiljøer som EASVs i Sønderborg og Esbjerg.

Det seneste år har været frustrerende for alle, og de studerende på videregående uddannelsesinstitutioner som EASV er ingen undtagelse. Det syddanske akademi med campus i Sønderborg og Esbjerg kan dog glæde sig over at have det bedste læringsmiljø i sammenligning med landets øvrige erhvervsakademier.

Artiklen fortsætter under annoncen

EASV har det bedste læringsmiljø

Det viser den seneste udgave af Læringsbarometer, en undersøgelse, som Uddannelses- og Forskningsministeriet gennemfører hvert andet år blandt de studerende på alle landets videregående uddannelser. Undersøgelsen dækker således både over en periode for og under coronapandemiens nedlukninger.

”På undersøgelsens skala fra 1-5 giver de studerende os en vurdering over 4 de fleste steder. I 5 ud af de 6 kategorier, der handler om læringsmiljø, blandt andet motivation, støtte og feedback fra medstuderende og undervisere, har vores studerende vurderet EASV i toppen i forhold til de øvrige erhvervsakademier. Det betyder rigtig meget for os, for det er noget, vi arbejder meget målrettet med”, siger rektor på EASV, Henrik Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Online-undervisning fungerer

Netop læringsmiljøet er i sagens natur voldsomt udfordret i en tid, hvor akademiet ligesom alle andre uddannelser er lukket ned og må undervise de studerende online.

”Vi har stor erfaring med online-undervisning – både på vores videregående uddannelser og på vores mange efteruddannelser, og der er mange ting, der fungerer rigtig fint online. Men det bliver aldrig det samme, og især ikke på et akademi som vores, hvor vi arbejder efter mottoet tættere på. Vi gør meget ud af undervisning i små hold, og vi arbejder hele tiden for at de studerende skal være tæt på både hinanden, deres undervisere og de virksomheder, de skal uddannes til at arbejde i”, forklarer Henrik Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Studieglæde trods corona

Han kan dog glæde sig over, at hele 78 pct. af de studerende på EASV har svaret ”meget enig” eller ”enig” til undersøgelsens udsagn: ”I dag fungerer min hverdag på uddannelsen godt på trods af corona-situationen.” Kun 7,7 pct. har erklæret sig ”uenig” eller ”helt uenig” i udsagnet.

Undersøgelsen viser også, at de studerende på videregående uddannelser i København, Aarhus, Odense og Aalborg, er langt mere påvirket af coronakrisen end studerende i mindre studiemiljøer som Sønderborg og Esbjerg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...