Studerende fra Århus Universitet skal undervise eleverne på Det Blå Gymnasium

3. september 2020 Uddannelse

På onsdag overtager Det Rullende Universitet fra Århus Universitet undervisningen på Det Blå Gymnasium i Sønderborg, somdermed det første gymnasium, der får besøg i dette efterår.

Formålet med besøget er at give gymnasieeleverne et indblik i livet som universitetsstuderende. De studerende giver faglige oplæg med spændende temaer, som ”Nudging”, ”Influencer – markedsføring i et juridisk perspektiv”, ”Boligmarkedet”, ”Aktieinvestering for nybegyndere”, ”Hvorfor vektorer er det eneste vigtige – matematik i computerspil” og ”International arbejdsdeling – en moderne form for slavehandel”, skriver Det Blå Gymnasium.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gymnasiefagene bliver præsenteret i ny forklædning og med en anden indfaldsvinkel af universitetsstuderende fra forskellige fakulteter på Århus Universitet. De studerende indgår i et underviserkorps, der besøger landets gymnasier.

Alle elever i 2.- og 3. g på Det Blå Gymnasium deltager virtuelt hjemmefra, hvor de skal deltage i forskellige faglige moduler samt mere generelle oplæg om at være studerende med fokus på studieliv, -miljø og trivsel.

Som afslutning er der fagdating, hvor gymnasieeleverne kan stille spørgsmål til de studerende. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål til en studievejleder fra Århus Universitet om eksempelvis karakterkrav, kvote 2-optag og meget mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rektor Dorthe Milling Stjernholm glæder sig til dagen:

”Besøget plejer at være en succes, og det håber jeg også, at det bliver i år, selvom formen bliver temmelig anderledes, når eleverne er med online hjemmefra. Eleverne får et virkelig godt indblik i, hvordan livet er som studerende og mulighederne for at gå i gang med en akademisk uddannelse”.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk