Studerende siger kvaliteten på EASV er helt i top

5. marts 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

 

Uddannelses- og forskningsministeriet har netop offentliggjort en ny undersøgelse hvor studerende vurderer kvaliteten af deres uddannelse samt undervisernes faglige niveau og kompetencer. Blandt de ni danske erhvervsakademier ligger Erhvervsakademi SydVest i den absolutte top.

Erhvervsakademi SydVest er et tydeligt bevis på, at uddannelser af høj kvalitet bestemt også findes uden for landets største byer og formår at tiltrække dygtige undervisere. 84,2 procent af de spurgte studerende på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg og Sønderborg har i undersøgelsen svaret, at de meget enige eller enige i udsagnet Mine undervisere er fagligt dygtige”. 

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke kun det faglige niveau de studerende er tilfredse med. De studerende har også bemærket at underviserne er engagerede og brænder for at formidle deres fagområde. Hele 84,5 procent svarer nemlig, at de er meget enige eller enige i at Mine undervisere er engagerede i undervisningen.

Feedback vægter højt

I undersøgelsen er de studerende også blevet bedt om at forholde sig til undervisernes evne til at give brugbar feedback. Her placerer Erhvervsakademi SydVest sig som nummer 1 blandt de danske erhvervsakademier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rektor Henrik Larsen er glad for det positive resultat, og han er ikke i tvivl om hvorfor Erhvervsakademi SydVest klarer sig godt på denne parameter:

 “Jeg har aldrig været i tvivl om, at vores undervisere er dygtige og engagerede, men det er jo altid rart at få det at vide af vores studerende, som trods alt er dem der modtager og skal omsætte undervisningen. Samtidig er vores undervisere meget tæt på de studerende, de kender dem fra klassen og de ved hvilke faglige udfordringer de står overfor. De studerende har altid mulighed for at spørge underviseren i timen eller efterfølgende. Vejen fra studerende til underviser er kort, og det prioriterer vi højt, siger Henrik Larsen i en pressemeddelelse.  

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddannelse ruster studerende til job

Parallelt med undersøgelsen blandt de nuværende studerende har Uddannelses- og forskningsministeriet også undersøgt uddannelsernes relevans blandt dimittender. Her er dimittender, der er dimitteret i perioden fra oktober 2012 og frem til september 2015 blevet bedt om at vurdere spørgsmålet ”Min uddannelse har rustet mig til mit nuværende eller seneste arbejde?”

På dette spørgsmål har Erhvervsakademi SydVest den bedste score blandt erhvervsakademierne:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Som en relativ ny uddannelsesinstitution, hvor vi har udvidet antallet af uddannelsestilbud ganske markant i vores 8-årige levetid, er det helt afgørende at vi evner at skabe det rigtige match mellem vores dimittender og det erhvervsliv, de efterfølgende skal fungere i. Det er en kontinuerlig proces, som kræver tæt dialog med erhvervslivet i hele det sydjyske område. Undersøgelsen viser at vi er kommet rigtig langt på kort tid, men også at det er et område, hvor vi hele tiden skal have fokus på netop den tætte dialog, så vi kan gøre det endnu bedre i fremtiden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...