Studerende skal helst blive boende i Sønderborg

28. september 2015 Uddannelse

En god studiestart er alfa og omega for, hvor godt nye studerende falder til i Sønderborg. Lærer de nye borgere først at bruge byens tilbyd, stiger her-og-nu-omsætningen i byen. Yderligere stiger chancen for, at de efter afsluttet uddannelsen bliver i kommunen som givtige skatteborgere, skriver Center for Kultur i en pressemeddelelse.

Fordi det er god fornuft for de fleste, arrangerer Sønderborgs ungekoordinator, Center for Kultur og Vækstrådet tirsdag klokken 16 en introduktion til Sønderborgs forskellige tilbud.by3

Artiklen fortsætter under annoncen

55 unge studiestartere er tilmeldt arrangementet, hvor de vil blive ført igennem programmet af fire unge guider. Blandt andet Sønderborg Slot, spise- og drikkesteder på Rådhustorvet samt Sønderborghus har meldt sig under fanerne og byder de unge indenfor til lidt godt til ganen, synet og øregangene.

“Vi har undersøgt tidligere årgange af studiestartere og fundet ud af, at alt for mange ved alt for lidt om byens mange muligheder og derfor bruger dem for lidt. Hvis man lidt firkantet sagt ikke har et liv uden for universitetet og sit kollegieværelse, så føler man ikke et tilhørsforhold. Det er det, vil ændre på. Det giver nemlig god mening både for den enkeltes liv, men også for hele Sønderborgs byliv, at de unge sætter deres præg på vores by”, siger ungekoordinator Lykke Stine Farre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun slår på, at tilhørsforholdet er særligt vigtigt, når de studerende skal til at vælge job efter endt uddannelse.sønderborghus

“Vores områder skriger jo på højt uddannet arbejdskraft, så derfor er det ekstra uhensigtsmæssigt, hvis studerende vender hjem til der, hvor de kommer fra, i stedet for at kigge på virksomhederne her – blot fordi de aldrig har fået et dybt forhold til Sønderborg-området”, siger Lykke Stine Farre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk