Studier: 21. 412 ansøgere får en dårlig onsdag

30. juli 2014 Uncategorized

Tre af fire ansøgere til de videregående uddannelser får en glædelig besked med posten onsdag morgen, mens resten får en besked, der uden tvivl kan ødelægge hele dagen.

Mens de fleste får at vide, skal i gang med en videregående uddannelse inden længe, så får flere end nogensinde at vide, at de ikke skal. Helt præcis 21. 412.

For nogle unge bliver drømmen om et studie på SDU ved med at være en drøm.

For nogle unge bliver drømmen om et studie på SDU ved med at være en drøm.

De er blevet afvist, fordi deres karaktergennemsnit enten ikke er godt nok, eller også opfylder de ikke adgangskravene. Og så er der dem, der af den ene eller anden grund har trukket deres ansøgning tilbage, skriver Flensborg Avis.

De afviste behøver dog ikke vente endnu et år på at søge igen.

Flere end 400 uddannelser har stadig ledige studiepladser, og derfor opfordrer uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen nu de unge til at tænke sig ekstra om.

– Der er mange uddannelser inden for samme område, så det handler både om at søge lidt bredere og måske også rundt i landet, så man alligevel kan komme til at studere inden for det felt, man drømmer om, siger hun i en pressemeddelelse.

Sidste år var der 1221, der-  efter at have fået afslag – kom ind på en anden uddannelse, end de i første omgang havde søgt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk