Sundhedsprojekt: 292 skolebørn sendes på dansegulvet

21. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Der bliver plads til frække moves, svedige håndtegn og med garanti masser af gode grin, når 292 børn fra 0-10. klasse fra lokale skoler på tirsdag indtager de bonede gulve hos AB Dance.

Programmet står på masser af bevægelse til gode rytmer, og børnene får lov på egen krop at mærke alt det gode, dansen kan tilbyde som fritidsaktivitet.

“Skolerne danser” er en del af Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt, som er økonomisk støttet af Nordea-fonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund.

Gode og sunde vaner grundlægger vi nemlig i barndommen, så filosofien er, at “Skolerne Danser” sammen med projektets mange andre “idrætsdage” kan give lyst til mere, skriver arrangør UC Syd i en pressemeddelelse.

“Vi vil gerne vise alle de muligheder, der er for at dyrke sport i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ikke kun håndbold og fodbold, men også kajak, floorball, brydning og meget andet, som vi også laver arrangementer på hen over året. Målet er, at der kommer flere børn i idrætsforeningerne, så børnene får varige sunde vaner”, siger projektleder Anders Flaskager fra UC Syds Aktiv Året Rundt.

Lærerne får også inspirationsmateriale, så de kan arbejde videre med motion i hverdagen sammen med børnene.
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Samfund, Sønderborg

Skrot gasfyret og få tilskud til fjernvarme eller en varmepumpe

16. april 2021 Samfund

Første runde af tilskud til energi-renovering via Bygningspuljen blev hurtigt fordelt blandt omkring 8.000 boligejere, men der er fortsat mulighed for at få tilskud fra ’afkoblingspuljen’, hvis boligejere ønsker af skifte gasfyret ud med fjernvarme eller en varmepumpe. ”Det er en oplagt mulighed for os fjernvarmeselskaber, at imødekomme potentielle kunder, der gerne vil skifte til […]

Læs mere...