Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge.

Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af frafald.

“Vi har i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne udviklet en række tilbud, som er målrettet unge, herunder gratis psykologhjælp, mental topform på ungdomsuddannelserne og gruppetilbuddet ‘åben og rolig’, som er målrettet unge, der oplever pres og stress”, siger sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med den nye aftale sikrer vi, at vi i de kommende fire år kan sætte endnu mere fokus på styrket sundhed og trivsel blandt vores unge mennesker. Særligt den mentale trivsel fylder meget – både blandt de unge og hos fagfolk på ungdomsuddannelserne”.

Her vil udvalget fortsat styrke indsatserne og sætte ind så tidligt som muligt.

“Når det gælder indsatsen mod rusmidler, Røgfri Skoletid og det stigende forbrug af snus og andre nikotinpræparater, så har Ungeliv også fortsat en central rolle. Og så ser vi et stigende behov for – i samarbejde med ungdomsuddannelserne – at sætte fokus på hensigtsmæssig brug af og adfærd på digitale medier”, siger udvalgsformanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...