Sværere for tyske studenter at uddanne sig videre i Danmark

12. juni 2014 Uncategorized

Ikke færre end 77 danske studier eller studiesteder vil være lukket land for elever fra Duborg-Skolen eller A.P. Møller-Skolen, der i år består deres studentereksamen med en tysk gennemsnitskarakter på 2,6. Det skriver Flensborg Avis.alsion

Det er en af konsekvenserne af, at Styrelsen for Videregående Uddannelser har besluttet at ændre den hidtidige fremgangsmåde ved omregning af gennemsnitskaraktererne på mindretallets to gymnasier til den danske karakterskala. Elevens danske karaktergennemsnit falder nemlig fra 7,3 til 6,5.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Gennemsnittets betydning bliver tydelig, når det »oversættes« fra tysk til dansk, og man kan se, at vore elever opnår -2 med den ny omregningsmodel, der er baseret på hele Tysklands karaktergennemsnit og ikke kun på gennemsnittet på vore to gymnasier, siger studievejleder på Duborg-Skolen, Vibeke Küssner til Flensborg Avis.

Duborg-Skolen har undersøgt adgangskravene i Danmark. Et gennemsnit på de to mindretalsgymnasier på 2,8 gav sidste år et dansk karaktergennemsnit på 6,6, men i år vil snittet kun ligge på 5,7. Det forringer mulighederne på ikke færre end 61 danske studier og studiesteder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Derfor er det meget vigtigt, at vi får rettet opmærksomheden mod disse betydelige afvigelser fra den tidligere omregningsfaktor, da de er ganske urimelige overfor mindretallets studenter, siger Vibeke Küssner.

Rektor på A.P. Møller-Skolen, Jørgen Kühl, er af samme opfattelse, men han gør dog opmærksom på, at en studentereksamen fra de to mindretalsgymnasier forsat er ubetinget adgangsgivende til en videreførende uddannelse i Danmark.

– Vore elever kan fortsat søge et studie via kvote 1, mens studenter fra tyske gymnasier er henvist til kvote 2, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...