Sværere for tyske studenter at uddanne sig videre i Danmark

12. juni 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Ikke færre end 77 danske studier eller studiesteder vil være lukket land for elever fra Duborg-Skolen eller A.P. Møller-Skolen, der i år består deres studentereksamen med en tysk gennemsnitskarakter på 2,6. Det skriver Flensborg Avis.alsion

Det er en af konsekvenserne af, at Styrelsen for Videregående Uddannelser har besluttet at ændre den hidtidige fremgangsmåde ved omregning af gennemsnitskaraktererne på mindretallets to gymnasier til den danske karakterskala. Elevens danske karaktergennemsnit falder nemlig fra 7,3 til 6,5.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Gennemsnittets betydning bliver tydelig, når det »oversættes« fra tysk til dansk, og man kan se, at vore elever opnår -2 med den ny omregningsmodel, der er baseret på hele Tysklands karaktergennemsnit og ikke kun på gennemsnittet på vore to gymnasier, siger studievejleder på Duborg-Skolen, Vibeke Küssner til Flensborg Avis.

Duborg-Skolen har undersøgt adgangskravene i Danmark. Et gennemsnit på de to mindretalsgymnasier på 2,8 gav sidste år et dansk karaktergennemsnit på 6,6, men i år vil snittet kun ligge på 5,7. Det forringer mulighederne på ikke færre end 61 danske studier og studiesteder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Derfor er det meget vigtigt, at vi får rettet opmærksomheden mod disse betydelige afvigelser fra den tidligere omregningsfaktor, da de er ganske urimelige overfor mindretallets studenter, siger Vibeke Küssner.

Rektor på A.P. Møller-Skolen, Jørgen Kühl, er af samme opfattelse, men han gør dog opmærksom på, at en studentereksamen fra de to mindretalsgymnasier forsat er ubetinget adgangsgivende til en videreførende uddannelse i Danmark.

– Vore elever kan fortsat søge et studie via kvote 1, mens studenter fra tyske gymnasier er henvist til kvote 2, siger han.

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...