Sydals – det største turistområde i kommunen

5. marts 2021 KV21
Venstrekandidater på besøg i Dagli' Brugsen
Venstrekandidater på besøg i Dagli' Brugsen

Sammen med Thomas Worm Larsen, der er medlem af Udvalget for Kultur-Idræt-Handel og Turisme har Venstres borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby – indenfor de tilladte rammer – besøgt tre erhvervsdrivende på Sydals for at høre hvordan de klarer den nuværende situation, men også hvordan de ser på fremtiden.

“Sydals er et af de vigtigste og største turistområder for vores kommune og kalder derfor på mere opmærksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Corona-situationen tillader det, vil jeg gerne mødes med de fem landsbylaug på Sydals for at se på den fælles udviklingsplan, der er lavet for Sydals – ikke alene for udviklingen som turistdestination, men også som et led i udviklingen af vores landdistrikter”, siger Ellen Trane Nørby.

Borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby og partifællen Thomas Worm Larsen besøgte Dag’li Brugsen , Migge’s Bageri og Skovby Kro. Alle tre steder ligger i Skovby, som er et det største turistområde på Sydals.

“Det er tre virksomheder, der står med vidt forskellige udfordringer og ønsker, men især vores samtale med Jesper Pihl Iversen gjorde indtryk på mig.  Han overtog forpagtningen af Skovby Kro, lige inden Corona og restriktionerne satte ind. Han er for tiden tvangslukket, men ser dog positivt for fremtiden – i hvert fald hvis der bliver åbnet inden for en overskuelig fremtid, men også hvis danskerne igen holder ferie i Danmark og i samme grad vil bruge de lokale tilbud”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Alle de tre selvstændige erhvervsdrivende mente, at noget af det vigtigste som Sønderborg Kommune kan gøre, der at levere et så attraktivt samfund som muligt, for kommunens borgere – og for de borgere der overvejer at flytte til kommunen. Det være sig lige fra infrastruktur, skoler, daginstitutioner til attraktive byggegrunde.

”Vi er over de seneste syv år blevet færre borgere i Sønderborg Kommune, især inden for gruppen der bidrager med skatteindtægter til kommunekassen, denne udvikling skal vi have vendt”, fortæller Thomas Worm Larsen

De inputs, Ellen Trane Nørby og Thomas Worm Larsen fik på deres besøg og møder med de erhvervsdrivende, har de to politikere taget med hjem og de vil blive brugt i det politiske arbejde for at gøre Sønderborg Kommune endnu mere attraktiv – både som turistkommune og også som et naturligt valg, når man skal vælge, hvor man vil bosætte sig.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...