Sydals – det største turistområde i kommunen

5. marts 2021 KV21
Venstrekandidater på besøg i Dagli' Brugsen
Venstrekandidater på besøg i Dagli' Brugsen

Sammen med Thomas Worm Larsen, der er medlem af Udvalget for Kultur-Idræt-Handel og Turisme har Venstres borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby – indenfor de tilladte rammer – besøgt tre erhvervsdrivende på Sydals for at høre hvordan de klarer den nuværende situation, men også hvordan de ser på fremtiden.

“Sydals er et af de vigtigste og største turistområder for vores kommune og kalder derfor på mere opmærksomhed. Når Corona-situationen tillader det, vil jeg gerne mødes med de fem landsbylaug på Sydals for at se på den fælles udviklingsplan, der er lavet for Sydals – ikke alene for udviklingen som turistdestination, men også som et led i udviklingen af vores landdistrikter”, siger Ellen Trane Nørby.

Borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby og partifællen Thomas Worm Larsen besøgte Dag’li Brugsen , Migge’s Bageri og Skovby Kro. Alle tre steder ligger i Skovby, som er et det største turistområde på Sydals.

“Det er tre virksomheder, der står med vidt forskellige udfordringer og ønsker, men især vores samtale med Jesper Pihl Iversen gjorde indtryk på mig.  Han overtog forpagtningen af Skovby Kro, lige inden Corona og restriktionerne satte ind. Han er for tiden tvangslukket, men ser dog positivt for fremtiden – i hvert fald hvis der bliver åbnet inden for en overskuelig fremtid, men også hvis danskerne igen holder ferie i Danmark og i samme grad vil bruge de lokale tilbud”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle de tre selvstændige erhvervsdrivende mente, at noget af det vigtigste som Sønderborg Kommune kan gøre, der at levere et så attraktivt samfund som muligt, for kommunens borgere – og for de borgere der overvejer at flytte til kommunen. Det være sig lige fra infrastruktur, skoler, daginstitutioner til attraktive byggegrunde.

”Vi er over de seneste syv år blevet færre borgere i Sønderborg Kommune, især inden for gruppen der bidrager med skatteindtægter til kommunekassen, denne udvikling skal vi have vendt”, fortæller Thomas Worm Larsen

Artiklen fortsætter under annoncen

De inputs, Ellen Trane Nørby og Thomas Worm Larsen fik på deres besøg og møder med de erhvervsdrivende, har de to politikere taget med hjem og de vil blive brugt i det politiske arbejde for at gøre Sønderborg Kommune endnu mere attraktiv – både som turistkommune og også som et naturligt valg, når man skal vælge, hvor man vil bosætte sig.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...