Sydbank køber Coop Bank

Sydbank i Sønderborg. Arkivfoto
Sydbank i Sønderborg. Arkivfoto
21. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sydbank og Coop amba har netop lavet en aftale om, at Sydbank køber Coop Bank. Efter overtagelsen vil Coop Bank være et 100 procent ejet datterselskab af Sydbank. Coop Bank bevarer sit navn og vil også fremover tilbyde særlige fordele til Coops medlemmer.

Coop amba har nu fundet den rette køber til Coop Bank, som senest har præsteret en seksdobling af sit resultat og i dag er et solidt pengeinstitut. I et felt af flere købere er valget faldet på Sydbank. Overtagelsen forventes at træde i kraft fra juli.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyt partnerskab sikrer fordele til Coops medlemmer Sydbank, Coop Bank og Coop har samtidig indgået et partnerskab, som sikrer fordele og attraktive tilbud til Coops to millioner medlemmer og til kunderne i Coop Bank. Dermed fortsætter Coop Bank som ’medlemmernes bank’, og det er vigtigt, ifølge Kristine Martin Berg, formand for bestyrelsen i Coop Bank og næstformand i Coop ambas bestyrelse:

”Det har været afgørende for os at finde en køber, som også fremover vil tilbyde Coops medlemmer og bankens kunder særlige tilbud. Vi har også lagt vægt på, at en ny ejer skal forstå Coop Banks dna og selvfølgelig driver sin forretning med stor ordentlighed. Alt det kommer Sydbank med, og derfor er jeg overbevist om, at vi har fundet det helt rigtige match”, siger Kristine Martin Berg i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det nye ejerskab ændrer da heller ikke på forholdene for kunderne i Coop Bank og de mange medlemmer af Coop, som hver dag køber dagligvarer med Coop-appen. Stærke kunderelationer og helhedsøkonomi I Sydbank glæder adm. direktør Karen Frøsig sig også over aftalen og partnerskabet:

”I Sydbank favner vi hverdags- og helhedsøkonomien. Coop Bank er med sine enkle valgmuligheder og effektive processer en bank, hvis set-up tiltaler os. Vi glæder os meget til at tilbyde Coops medlemmer flere bankløsninger, nemme digitale løsninger og ikke mindst stærke kunderelationer, som vi hver dag løber stærkt for”, siger Karen Frøsig.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...