Sygdom spolerede den gode skolestart – og sådan er det bare

3. august 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Helle Hamann synes, at Sønderborg Kommune svigter hendes søn, der bliver otte år i efteråret. Hun lægger ud med at sige, at hvis der er en og anden, der kender en kommune et sted i Danmark, hvor der gøres noget for at hjælpe børn, så er hun klar til at flytte i en fart.

“Jeg flyttede til Sønderborg i 2014 og min søn begyndte på Ahlmannskolen, men der kunne han ikke fungere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Siden børnehaven har han lidt af hovedpine og mavepine og han bliver så sendt i en specialklasse”, siger Helle Hamann.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Drengen har en alvorlig nyrelidelse og var tæt på at dø i 2015, hvor turene ind og ud fra sygehuset gør, at han slet ikke er i skole.

“Der blev – efter et halvt år – bevilget hjemmeundervisning og det har han fået tre gange, så det blev til seks timers skole det år”, siger Helle Hamann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Drengen er tilknyttet Hørup Centralskole, som har specialklasser og meningen er, at han skal begynde i en specialklasse igen.

Operation forandrede alt

“Jeg har været til et møde med en leder fra skoleforvaltningen og har forklaret, at min søn er blevet opereret og er smertefri, altså ingen hoved- og mavepine.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han er en helt anden dreng i dag”, siger Helle Hamann.

“Men det ser de helt bort fra i Sønderborg Kommune. Den leder jeg talte med siger ærligt, at kommunen har svigtet, men hun kan ikke gøre noget – og sygehuset vil også gerne hjælpe, men ingen i skoleforvaltningen lytter”, siger moderen.

“Via sygehuset er min søn bevilget praktisk hjælp til han fylder femten – og det skyldes hans sygdom og er ganske enkelt nødvendigt for hans sundhed”, siger Helle Hamann.skole

Moderen savner, at der blev sat nogle ressourcer af, så hendes søn blev hjulpet til at indhente al den skolegang, som han har mistet under sin sygdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og en måde kunne være at lade ham komme i 1. klasse – trods hans alder – og følges med de andre ind i første klasse og så videre.

“Men det er der ikke plads til i reglerne, så han skal sidde sammen med udadreagerende børn i en specialklasse på Hørup Centralskole og så bliver han efter et halvt år plantet i en klasse med jævnaldrende, hvor han fra dag et er langt bagud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altså har han slet ikke en chance – og han vil så gerne”, siger den fortvivlede mor og tilføjer:

“Ledelsen på Hørup Centralskole skal ikke kritiseres for noget, fordi de også gerne vil hjælpe, men det må de bare ikke, når skoleforvaltningen har bestemt sig”, siger Helle Hamann.

Set i lyset af, at han i det første halve år i sin sygdom ikke blev tilbudt nogen undervisning, så synes moderen, at kommunen skylder ham lidt.

Nye muligheder

SønderborgNYT har talt med direktør Carsten Lund fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen, der har gennemlæst det ovenstående.

“Der er intet, der hindrer, at Helle Hamanns søn kommer i 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

klasse og det er alene op til Hørup Centralskole at vurdere, om det er det bedste for drengen”, siger Carsten Lund til SønderborgNYT.rådhus

Helle Hamann siger, at det ikke var den besked, som hun fik på et møde med skoleforvaltningen – og heller ikke fra skolelederen.

“Kommunikation er nogle gange svært.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tingene kan siges forkert og de kan også opfattes forkert”, siger Carsten Lund.

“Men nu vil jeg kontakte Hørup Centralskole og høre, om det ikke er muligt at sætte min søn ind i første klasse og så sikre, at han får den fornødne hjælp til at indhente de andre elever”, siger Helle Hamann til SønderborgNYT.

“Egentlig så jeg gerne, han begyndte i 0.

Artiklen fortsætter under annoncen

klasse, men så bliver aldersspringet mellem ham og de andre nok for stort, som skolelederen har sagt. Så ekstra hjælp i 1. klasse er en god løsning”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...