Sygeplejestuderende leger Ole Opfinder

13. september 2018 Uddannelse

Når sygeplejestuderende arbejder på plejehjem, sygehusafdelinger og i hjemmeplejen, så møder de en masse udfordringer, som kan gøre det vanskeligere at løse de daglige opgaver end godt er.

Og når man kender til et problem, så er det jo alletiders idé, hvis man så lige kommer med den løsning, der afhjælper problemet. Og det helt rigtige sted at udvikle ideer er naturligvis hos Sønderborg Iværksætter Service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her bliver en opfinder-idé kredset ind.

“Så nu skal I komme med tre udfordringer fra jeres hverdag, hvor I synes, der skal gøres noget# siger Monica Hoeck Petersen, der er lektor på Sygeplejeskolen.

Inden de studerende fik lov til at slippe fantasien fri, så fik de en lille peptalk af Steen Bielefeldt fra Sønderborg Iværksætter Service.

“Det er muligt, at I vil arbejde på løsninger, som skal gøre nogle ting lettere for plejepersonalet. Men I skal huske, at det er ledelsen, der skal gøres glad. Det er nemlig ledelsen, der skal købe Jeres idé”, siger Steen Bielefeldt.

I en af grupperne blev der straks slået ned på hygiejneproblemer i hjemmeplejen og på sygehusene. En spændende udfordring, men når løsningen skal præsenteres fredag morgen kl. 6.30, så blev den hurtigt forkastet som idé.

I stedet nåede gruppen frem til, at der skal gøres noget ved et begrænset felt af hygiejnen.

“Tænk på de flasker vi har sæbe, cremer og håndsprit i og på den måde, som vi håndterer dem på. Det er ikke ligefrem hygiejnisk”, siger en af de studerende.

Om det bliver en løsning til det problem, som gruppen kommer med, bliver afsløret fredag morgen, når nattens arbejde rundes af med en samlet præsentation af ideerne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk