Syriske Wassim Kabbani fik hurtigt ingeniørstilling hos Telebilling

12. september 2015 Uddannelse

Mens de danske politikere i disse dage kæmper med at finde en løsning på den hastigt voksende flygtningekrise, telebillingsidder syriske Wassim Kabbani i Sønderborg og har opnået det, mange nytilkomne flygtninge kun tør drømme om: en fastansættelse på det danske arbejdsmarked.

Artiklen fortsætter under annoncen

28-årige Wassim Kabbani kom til Danmark sidste efterår, og allerede i foråret, kort efter at han havde fået asyl og dermed opholds- og arbejdstilladelse, stod han med en kontrakt i hånden som software-­ingeniør i televirksomheden Telebilling.

Telebilling bor med smuk udsigt ud over Alssund.

Telebilling bor med smuk udsigt ud over Alssund.

Artiklen fortsætter under annoncen

For den voksende it-virksomhed med rekrutteringsproblemer var der ingen tvivl: Wassim Kabbani var en gave, siger HR-chef Bettina Bekke til Ingeniøren:

»Med 20 ubesatte stillinger har jeg et stort og akut behov for it-medarbejdere. Som mange andre virksomheder i Udkantsdanmark kan vi ikke vælge og vrage mellem kandidaterne.«

Wassim Kabbani er uddannet inden for software-engineering i Damaskus og har arbejdet som web­udvikler i både Syrien og Tyrkiet. Og på trods af hans ringe danskkundskaber tøvede Bettina Bekke ikke med at ansætte ham. De faglige kompetencer var på plads, og engelsk-niveauet var i orden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...