Syriske Wassim Kabbani fik hurtigt ingeniørstilling hos Telebilling

12. september 2015 Uddannelse

Mens de danske politikere i disse dage kæmper med at finde en løsning på den hastigt voksende flygtningekrise, telebillingsidder syriske Wassim Kabbani i Sønderborg og har opnået det, mange nytilkomne flygtninge kun tør drømme om: en fastansættelse på det danske arbejdsmarked.

Artiklen fortsætter under annoncen

28-årige Wassim Kabbani kom til Danmark sidste efterår, og allerede i foråret, kort efter at han havde fået asyl og dermed opholds- og arbejdstilladelse, stod han med en kontrakt i hånden som software-­ingeniør i televirksomheden Telebilling.

Telebilling bor med smuk udsigt ud over Alssund.

Telebilling bor med smuk udsigt ud over Alssund.

Artiklen fortsætter under annoncen

For den voksende it-virksomhed med rekrutteringsproblemer var der ingen tvivl: Wassim Kabbani var en gave, siger HR-chef Bettina Bekke til Ingeniøren:

»Med 20 ubesatte stillinger har jeg et stort og akut behov for it-medarbejdere. Som mange andre virksomheder i Udkantsdanmark kan vi ikke vælge og vrage mellem kandidaterne.«

Wassim Kabbani er uddannet inden for software-engineering i Damaskus og har arbejdet som web­udvikler i både Syrien og Tyrkiet. Og på trods af hans ringe danskkundskaber tøvede Bettina Bekke ikke med at ansætte ham. De faglige kompetencer var på plads, og engelsk-niveauet var i orden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk