TalentAkademi har konstitueret Michael Willemar som daglig leder

3. august 2016 Uddannelse

Når godt 30 unge idrætsudøvere efter sommerferien mødes på Sønderborg TalentAkademi, STA, bliver de budt velkommen af Idrætshøjskolens forstander Michael Willemar. Han er konstitueret i stillingen som daglig akademileder.

Den hidtidige leder, Rasmus Lohmann, har, efter bestyrelsens ønske om en anden ledelsesmæssig retning, valgt at blive ansat på VUC i Aabenraa, skriver Talentakademiet i en pressemeddelelse.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

“Rasmus Lohmann har gjort et godt stykke arbejde med at opbygge talentakademiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsen er nu i gang med at finde en ny leder, der kan bringe akademiet videre og lægge den strategi, der skal gøre det til et fyrtårn for områdets og landsdelens idrætstalenter. Det handler om at udvikle de unge fysisk og mentalt og samtidig sikre, at de får en struktureret og seriøs skolegang”, siger formanden for bestyrelsen, direktør Hans Christian Jensen.

“Det er også vigtigt, at akademiet får en mere central placering i sønderjydernes bevidsthed, for på den måde er vi i stand til at sikre en god økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Talentarbejdet skal i sidste ende kunne ses på de lokale klubbers sportslige resultater. Det har betydning for områdets generelle image og tiltrækningskraft, siger Hans Christian Jensen.

Det går rask fremad

Sønderborg TalentAkademi lagde fra land for to år siden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første år havde akademiet 16 elever og i fjor 34. Det er volleyball-jpgprimært talenter indenfor fodbold, håndbold og volleyball, men unge fra andre sportsgrene er også velkomne og vil få den fysiske træning, der er tilpasset den enkeltes sportsgren og behov.

Blandt de talenter der de sidste to år har været en del af akademiet er langrendsløberen Mads Bertelsen, der er på det danske landshold og i 2015 var udtaget til ungdoms OL i Lillehammer.

Håndboldspilleren Aaron Mensing, der spiller for SønderjyskE, er udtaget til U20 landsholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modtageren af Lokalavisens STA’r pris, Nikolaj Kristensen, har i år skrevet kontrakt med SønderjyskE Herrehåndbold. Christian Mønsted, der tidligere i år er kåret til Danmarksseriens bedste fodboldspiller og volleyballspilleren Freja Gørtz, udtaget til U17 landsholdet og en del af bruttotruppen til U19, hører også til akademiets talentmasse..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...