TalentAkademi har konstitueret Michael Willemar som daglig leder

3. august 2016 Uddannelse

Når godt 30 unge idrætsudøvere efter sommerferien mødes på Sønderborg TalentAkademi, STA, bliver de budt velkommen af Idrætshøjskolens forstander Michael Willemar. Han er konstitueret i stillingen som daglig akademileder.

Den hidtidige leder, Rasmus Lohmann, har, efter bestyrelsens ønske om en anden ledelsesmæssig retning, valgt at blive ansat på VUC i Aabenraa, skriver Talentakademiet i en pressemeddelelse.

 

“Rasmus Lohmann har gjort et godt stykke arbejde med at opbygge talentakademiet. Bestyrelsen er nu i gang med at finde en ny leder, der kan bringe akademiet videre og lægge den strategi, der skal gøre det til et fyrtårn for områdets og landsdelens idrætstalenter. Det handler om at udvikle de unge fysisk og mentalt og samtidig sikre, at de får en struktureret og seriøs skolegang”, siger formanden for bestyrelsen, direktør Hans Christian Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er også vigtigt, at akademiet får en mere central placering i sønderjydernes bevidsthed, for på den måde er vi i stand til at sikre en god økonomi. Talentarbejdet skal i sidste ende kunne ses på de lokale klubbers sportslige resultater. Det har betydning for områdets generelle image og tiltrækningskraft, siger Hans Christian Jensen.

Det går rask fremad

Sønderborg TalentAkademi lagde fra land for to år siden. Første år havde akademiet 16 elever og i fjor 34. Det er primært talenter indenfor fodbold, håndbold og volleyball, men unge fra andre sportsgrene er også velkomne og vil få den fysiske træning, der er tilpasset den enkeltes sportsgren og behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de talenter der de sidste to år har været en del af akademiet er langrendsløberen Mads Bertelsen, der er på det danske landshold og i 2015 var udtaget til ungdoms OL i Lillehammer.

Håndboldspilleren Aaron Mensing, der spiller for SønderjyskE, er udtaget til U20 landsholdet. Modtageren af Lokalavisens STA’r pris, Nikolaj Kristensen, har i år skrevet kontrakt med SønderjyskE Herrehåndbold. Christian Mønsted, der tidligere i år er kåret til Danmarksseriens bedste fodboldspiller og volleyballspilleren Freja Gørtz, udtaget til U17 landsholdet og en del af bruttotruppen til U19, hører også til akademiets talentmasse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk