Taletiden er forbi – nu skal vi se ‘grønne’ handlinger

14. november 2022 Uddannelse
Team Zeus. Pressefoto: SDU
Team Zeus. Pressefoto: SDU

Budskabet var klart, da direktør for Bitten & Mads Clausens Fond, Lars Tveen, holdt sin keynote-tale til 80 studerende ved SDU Case Competition søndag eftermiddag.

”Taletiden er forbi, nu skal vi se handling. Derfor er jeres indsats her ved SDU Competition lige så vigtig som COP27, der finder sted i Egypten i disse dage. Vi er nødt til at fremskynde implementeringen af teknologier, til grønne omstilling. Derfor er jeres indsats så vigtig. Derfor er det så vigtigt, at i får fingrene ned i materien”, lød det fra Lars Tveen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forud var gået 48 timer, hvor 80 studerende fra 13 forskellige universiteter og 20 nationer havde testet deres ingeniør- og businessfærdigheder mod andre studerende.

Under temaet ’Sustainable futures’ dystede de unge mennesker i at levere de bedste løsninger til en række opgaver stillet af Danfoss og Bitzer Electronics.

Klimaneutrale huse

Bitzer Electronics havde bedt de studerende om at komme med bud på fremtidige nul-energi huse. Som navnet indikerer, skulle de studerende finde frem til løsninger, hvor energiforbruget i huset svarer til mængden af den vedvarende energi, der skabes på stedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For os har det været lærerigt at være med i SDU Case Competition.  De studerende har en enorm energi, så selvom de søndag ser trætte ud efter blot at have sovet seks timer på to døgn, så har de stadig ild i øjnene. De er kommet med nogle fantastiske ideer og har lavet nogle fantastiske præsentationer og business-cases. Vi stiller gerne op igen”, fortæller direktør for R&D ved Bitzer Electronics, Mads Philipsen.

Bruge bilbatterier kan sænke el-regningen

Team ’Zeus’ bestående af Kerim Brackovic, Lasse Stiefel, Adam Wolkowycki, Ivan Knechtl, Sandra Baum, Susan Angwec Go-Deos og Jakob Iversen Deichgraber løb med førstepræmien og de dertilhørende 15.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gruppen udviklede forretningsidé, hvor brugte bilbatterier bruges i huse, hvor de gør det mulig at købe og lagre energi, når prisen er lav. Gruppens syv medlemmer fik ros af tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, som fremhævede ideen for at tage udgangspunkt i en kendt teknologi, et spirende marked og for at være hurtigt realiserbart.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...