Tandslet Friskole ryster posen

8. maj 2015 Uddannelse

Tandslet Friskole har passeret de 10 år og derfor har man på skolen nu ”rystet posen” og lavet en ny vision for Læringsuniverset Tandslet Friskole.GetAttachment1

Sidste år kunne Tandslet Friskole fejre 10 års jubilæum. De første elever, der var startet på Tandslet Friskole i børnehaveklassen, var nu blevet til store elever, der var flyveklar til at prøve kræfter med de videregående uddannelser. Det har vist sig, at skolen har gjort det rigtig godt. Eleverne fra Tandslet Friskole klarer sig endog rigtig fint på de uddannelser, de har valgt – men der er jo ingen grund til at lade sig nøjes med det, skriver friskolen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har skolen tænkt nyt og lavet en ny vision for det, der skal blive til Læringsuniverset Tandslet Friskole.

– Naturligvis har vi skelet lidt til de forandringer, der er kommet i folkeskolen. Fordelen for os som friskole er, at vi jo kan tage de ting vi kan lide og så bygge videre på dem her hos os, siger Rasmus Ladefoged, der er Skoleleder på Tandslet Friskole.

Men på Tandslet Friskole har man ikke nøjedes med at genbruge folkeskolereformen i ny indpakning – man har lavet sin egen vision, der gør skolen til et læringsunivers for hele mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktarammer

“For eksempel tænker vi, at fakta skal sættes ind i en ramme, der gør dem til at forholde sig til. Fakta laves til en fortælling, der gør, at børnene kan sætte sig ind i de ting, de lærer om”, siger Rasmus Ladefoged.GetAttachment

Artiklen fortsætter under annoncen

Han henviser til historien om Christian d. 2. der går rundt om bordet på Sønderborg Slot og slider en rende i bordkanten.

– Alle ved, at denne historie er en skrøne, men fakta er, at Christian d. 2. sad i fangenskab i 18 år på Sønderborg Slot – længe nok til rent faktisk at kunne have slidt en rende i bordkanten. Vi kan alle fornemme den tid, han sad der, og gennem fortællingen bliver historien til at forholde sig til, siger Rasmus Ladefoged.

En ting der går igen i både den tidligere og nye vision for friskolen, er at fællesskab vægtes meget højt. Alle kan lære af hinanden på Tandslet Friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal stille spørgsmål, der udfordrer børnene. De skal undres og forundres, så vi som lærere også kommer til at stille nye spørgsmål. Brugbar viden opstår, når vi forholder os til det vi lærer – når vi lærer videre”, siger Rasmus Ladefoged.

Visionen i sin helhed bliver indført fra næste skoleår, men en del af elementerne vil så småt blive implementeret nu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...