Team Rynkeby scorede kassen på show

15. april 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det blev en virkelig underholdende og festlig mandag aften i Teatersalen på Hotel Comwell, hvor Team Rynkeby Sønderborg havde inviteret til Velgørenheds Show, så der kan komme penge i kassen til Børnecancerfonden. Hele 500 billetter blev solgt og det er et tal, der siger: Alt udsolgt.

En ting er, at Team Rynkebys mange cyklehold træner på livet løs og cykler til Paris, mens de professionelle cykelryttere brager gennem hele Frankrig for at slutte samme sted en dag senere. Det vigtigste for de mange cyklehold er at finde sponsorer og også tjene penge til de kræftramte børn og deres familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bianchi racercykel

– Og det er dejligt at vide, hver eneste billetkrone går direkte til de kræftramte børn, siger konferencier Leif Maibom, der ligesom resten af dem på scenen stillede op ganske gratis for den gode sag. Der blev budt på masser af lokal underholdning  fra den populære trompetist Per Nielsen, tryllekunstner Jan Hellesøe, sangerne Christoffer Brodersen og Mark Dixon, Danfoss Orkesteret, sportsdanserne Christine og Petar og sangerinden Maria Skuladottir.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maria Skuladottir sang Cabaret.

– Ja, der er mange der kalder os det sønderjyske svar på Sussi og Leo, men jeg tror de mener Simon & Garfunkel, så vi spiller et par sange fra deres repertoire, siger Christoffer Brodersen og så kunne publikum nyde The Boxer, der blev efterfulgt af Bridge over Troubled Water.

– Bridges over Troubled Water handler jo om at hjælpe, så den passer fint ind her, siger Mark Dixon. Efter de to lokale stjerner, så tog Danfossorkesteret over og midt i deres nummer kom Petar og Christine dansende ind på scenen og viste, hvor meget de kan efter at have danset sammen i ganske få år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Smuk dans

– Christine er her fra Sønderborg og hendes dansepartner kommer fra et sted lidt udenfor byen. Det hedder Bulgarien, siger Leif Maibom og husker lige at nævne, at deres dans viser, det kan betale sig at øve sig.

Mark og Christoffer synger The Boxer.

– Martha, kan du trække et kort og lægge det ind i bunken ?

Sådan spurgte tryllekunstneren Jan Hellesøe Martha fra publikum, der var lokket på scenen, så hun kunne følge tingene fra nærmeste hold, når tricket skulle afsløres. Selvom tingene foregik i slowmotion og alt blev forklaret, så fik Martha bestemt ingen aha-oplevelse. Vi må sige, at Jan Hellesøes pædagogiske forsøg kiksede. Hverken publikum eller Martha kan gøre ham kunsten efter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tryk bag trompeten

Danfossorkesteret fungerede som husorkester og spillede med, da Per Nielsen viste sine fantastiske evner med en trompet. Der var sat en lille mikrofon på trompeten og vi fik forklaringen:

– Jeg kender nogen ude i Ullerup og når jeg har mikrofon på, så kan de lytte med, siger Per Nielsen. Han fortæller, det íkke er utæmkeligt, han skifter ansigtsfarve, mens han spiller et bestemt nummer.

– Det er fordi der kommer samme tryk i mine lunger, som der er i et bildæk. Altså er der tryk på – og smutter det, så går det ud over musikerne, der jo er bag mig, siger Per Nielsen og sætter trompeten til læberne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Christine danser ind på scenen.

Liv i Nordborg

– I skal ikke sige, der ikke sker noget i Nordborg, for sangerinden Maria Skuladottir er nemlig flyttet derfra. Heldigvis tog hun til Fredericia, hvor hun kom på samme skole som Christoffer Brodersen. Og hun skal synge titelnummeret fra Cabaret for jer, siger Leif Maibom, der på bedste vis fik kædet aftenen sammen med en fin vekslen mellem humor og alvor.

Dæktryk på Per Nielsens lunger

Iøvrigt har Danfoss Orkesteret aflyst den ene af sine to forårskoncerter, så det var muligt at spille for Team Rynkeby og Børnecancerfonden. Det er første gang i tredive år, der aflyses en af de to koncerter.

2. marts 2024 Kultur, Sønderborg

MGK-eleverne fik vist hvad de kan

2. marts 2024 Kultur

I dag, lørdag, klokken 15 begyndte musikken at spille i Musikskolens foyer og i salen, hvor en længere række MGK-elever viser, hvad de indtil videre har lært. I eftermiddagstimerne var det især de elever, som prøver at lære den klassiske musik at kende, der optrådte i salen efter der var varmet op med nogle sange […]

Læs mere...