Teknik og Miljø klar med ny model for gratis buskort

13. februar 2015 REGIONALT

Byrådet har i budgetforliget besluttet at tilbyde elever gratis buskort fra august 2015, hvis de har en betydelig afstand fra hjem til ungdomsuddannelsesinstitution. Planen er fra august at tilbyde buskort til elever, der har en minimum afstand på 6 km fra bopæl til skole. bus-sydtrafik

Såfremt ordningen skal fortsætte med samme afstandskriterie fra 2016, skal der i næste års budget afsættes yderligere 3,5 mio.kr.

Finder byrødderne ikke de ekstra penge, så bliver det alene elever med en afstand på mindst 12 km. der får gratis buskort efter nytår.

Ved tilbud om gratis transport betaler Sønderborg Kommune elevens egenbetaling. I praksis vil det foregå således, at eleven som hidtil køber og betaler et buskort, som efter udløb indsendes til forvaltningen til refusion.

Artiklen fortsætter under annoncen

På tirsdag skal Teknik- og Miljøudvalget blive enige om, om de trækker 3,5 million ekstra op af kassen eller om der alene skal være buskort til unge, der har mindst 12 kilometer i skole.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 REGIONALT, Samfund

Slesvigsk Parti ønsker UNESCO Biosfæreområde frem for ødelæggende muslingeskrab i Flensborg Fjord

1. december 2022 REGIONALT

Mens muslingefiskeri med bundskrabende redskaber er forbudt på den tyske side af Flensborg Fjord er det på dansk side stadig tilladt at udføre muslingeskrab, der ødelægger havbunden flere år ud i fremtiden. Onsdag mødtes repræsentanter fra en række naturorganisationer med politikere fra både Danmark og Tyskland for at tale om netop denne situation. Det var […]

Læs mere...