Teknik- og Miljøudvalget trækker nødbremsen for boligplaner

17. april 2015 Erhverv

Ejeren af Borggade 3 i Gråsten har søgt om at lave to butikslokaler om til boliger. 

Ejeren har fået afslag og forvaltningen har meddelt, at der indstilles til politisk behandling, så der nedlægges et § 14 forbud. Det betyder, at sagerne ikke kan behandles, før der er udarbejdet en lokalplan.  

Artiklen fortsætter under annoncen

På Teknik- og Miljøudvalget blev forvaltningen bakket op af  Frode Sørensen (A), Anders K. Brandt (Ø) og Ganeswaran Shanmugaratnam (A), mens Jan Rytkjær Callesen (O) og Inger Plauborg (V) ikke er enige.

Selve sagen

Borggade i Gråsten er ikke omfattet af en lokalplan, så der er ingen, der siger, at der absolut skal være butikker i Borggade.gråsten1

Men der ligger et 11 år gammelt forslag til en lokalplan for Gråsten Bymidte, hvor Borggade 3 er skrevet ind som butik.

Teknik- og Miljøforvaltningen vil have en snak med Gråsten Forum, så der kommer nogle forslag til, hvordan man fastholder og styrker bymidten i Gråsten. Den snak kan blive afsættet til en lokalplan for området.

Det kan blive et valg mellem tomme butikker eller boliger – og tomme butikker trækker ned i det samlede billede af en handelsgade. Store tomme vinduer er på en måde skræmmende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bliver der i stedet lavet boliger, så kommer de til at stå med nedrullede gardiner konstant, fordi de ligger i gadeplan og har en lind strøm af fodgængere sivende forbi dagen lang.

Alternativer

Tomme butikker kan anvendes til andre aktiviteter, der bidrager til bymiljøet. Det kan være mødesteder, cafeer, iværksætter-virksomheder og lignende. Alt andet end bedrullede gardiner eller tomme butiksvinduer tæller på plussiden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk