Temadag om ensomme ældre mennesker

3. marts 2015 Gråsten
Jette Swane kommer til Gråsten.

Christine Swane kommer til Gråsten.

Christine Swane, direktør i Ensomme Gamles Værn, har en hjertesag. Nemlig ældre medmennesker, som mistrives og eventuelt går til af ensomhed, fordi vi ikke evner at opdage og hjælpe dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag d. 28. maj kommer Christine Swane til vores område, hvor hun gæster en temadag, som er arrangeret af Røde Kors Gråsten, i samarbejde med det nu ophørte projekt Netværksteam.

Christine Swane er udover jobbet som Direktør i EGV, kultursociolog og ældreforsker. Hun har om  nogen kæret sig om ældrebefolkningens trivsel, og har gennem årene udført og deltaget i en lang række forskningsprojekter om ensomhed og mistrivsel.

Vi glæder os rigtig meget til, at Christine Swane kommer og sætter denne vigtige dialog igang. 
 Der er allerede mange gode aktiviteter i Sønderborg området, som afhjælper ensomhed. Men vi ser også, at der findes en mindre gruppe isolerede ældre, som er svære at opdage, og som næppe kan hjælpes alene af den frivillige indsats. Derfor ser vi et stort behov for at debattere, hvad der skal til her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal jo huske, at ensomhed og mistrivsel koster megen lidelse og rent helbredsmæssigt.

På temadagen vil der også være oplæg ved Projekt Netværksteam, som har gjort erfaringer med at finde og hjælpe de særligt isolerede ældre. Lokale politikere, ældre-og frivilligorganisationer er inviteret til at fortælle, hvad de gør for sagen.

Sæt kryds i kalenderen:

Fredag d. 28. maj. kl. 13 -17.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...