Test: Onsdag klokken 12 hyler sirenerne

3. maj 2022 REGIONALT

I år opfordrer Beredskabsstyrelsen i særlig grad til at informere om sirenetesten, fordi mange kan være ængstelige på grund af krigen i Ukraine. Samtidig er der i øjeblikket mange ukrainere i Danmark – og for dem kan lyden af sirenerne være særligt bekymrende.

Når sirenerne lyder i morgen, onsdag, kl. 12.00, er kun en test. Der er ikke fare på færde.

Beredskabet i Danmark tester varslingssystemet hvert år den første onsdag i maj for at minde om, hvordan de lyder, og hvad man skal gøre, når det er alvor, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis det er alvor, udsender myndighederne en beredskabsmeddelelse hurtigt efter sirenevarslingen via dr.dk og tv2.dk. Den vil også kunne høres på DR’s FM-radiokanaler i det berørte geografiske område. DR og TV 2 bringer desuden beredskabsmeddelelsen på tekst-tv side 150.

Afhængig af hændelsens karakter vil informationen blive udsendt via endnu flere kanaler, ligesom myndigheder ofte vil bringe beredskabsmeddelelserne via eksempelvis sociale medier og egne hjemmesider.

Hvis du har ukrainske flygtninge boende, så kan du vise dem beredskabets tekst på ukrainsk:

Artiklen fortsætter under annoncen

Це лише випробування!

Коли в середу, 4 травня, о 12:00 пролунає звук сирени, це не буде попередженням про небезпеку.

Для чого відбувається випробування?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Kultur, Augustenborg

Kom i god tid når du skal se Den Kongelige Sommerballet

27. maj 2022 Kultur

Flere tusind besøgende forventes at indtage Augustenborg Pinsemandag 6. juni, når Den kongelige Sommerballet skyder dette års turné i gang i Augustenborg Slotspark klokken 19. Arrangørerne opfordrer vanen tro folk til at komme i god tid. Ligeledes opfordrer de lokalbefolkningen til at komme på cykel eller til fods, fordi man forventer pres på de ellers […]

Læs mere...