Thomas Lybæk Petersen er en af landets bedste tømrere

4. maj 2022 Uddannelse
Thomas Lybæk Petersen. Pressefoto
Thomas Lybæk Petersen. Pressefoto

I Sønderborg bor den 20-årige tømrerlærling Thomas Lybæk Petersen sammen med sin kæreste, og han er en mand med håndværkerblod i årerne. Faren er murer, farfaren var møbelsnedker og bådbygger.

Og måske er det netop håndværkerblodet, der skaffede Thomas Lybæk Petersen en plads i tømrerfagets superliga: Nemlig de seks lærlinge, som i Høng skulle dyste mod hinanden i DM i Skills i slutningen af april.

Thomas Lybæk Petersen valgte tømrerfaget som fremtidig karrierevej, fordi han har en stor interesse for at bygge ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg kan godt lide at forarbejde ting, især med træ, der er et levende materiale. At stå med råprodukter, som ender med at være noget brugbart. Men jeg har også en stor interesse i at være med til at udvikle ting, at tænke innovativt og at arbejde med helheden i et byggeri”, siger Thomas Lybæk Petersen i en pressemeddelelse.

Det passer Thomas Lybæk Petersen fint, at han både skal bruge hovedet og hænderne, og han vil heller ikke allerede nu sige, om tømrerfaget bliver endestation.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg skal stadig nå at opleve noget. Jeg vil gerne prøve at arbejde i udlandet, det kunne være et sted som USA eller i Australien, og så kunne jeg måske tænke mig at tage skridtet videre og læse til bygningsingeniør eller bygningskonstruktør”.

Her og nu er Thomas helt tilfreds med sin læreplads, som er et lille firma, hvor han er alene med mester.

”Jeg får al den hjælp og vejledning, som jeg har behov for i hverdagen, og opgaverne er meget afvekslende”, forklarer han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvorfor valgte Thomas Lybæk Petersen at deltage i DM i Skills?

”Jeg elsker at udfordre mig selv og er spændt på, hvad der sker, når der også er tilskuere. Men jeg har prøvet både et regionsmesterskab og et lokalmesterskab, så det er ikke helt nyt for mig. Jeg er meget tilfreds med at have været med blandt de absolut bedste”, siger han.

Hos Træsektionen i Dansk Byggeri glæder formand Martin Skou Heidemann sig over muligheden for at gøre opmærksom på tømreruddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alle brancher kæmper for at tiltrække de skarpeste hoveder og bedste hænder. Jeg håber, at dette kan åbne de unges øjne for, at erhvervsuddannelserne kan en hel masse – og at også dem med de allerbedste hoveder kan få en masse gode udfordringer og muligheder for at udvikle sig fagligt. DM i Skills viser, at også erhvervsuddannelserne har et godt tilbud til de bedste”, siger Martin Skou Heidemann.

Tømrerfaget har disse år en historisk høj tilgang af lærlinge, der kulminerede med optag af 4.230 lærlinge i skoleåret 2019/2020.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...