Tidligere Danfoss-direktør Hans Kirk bliver 75 år

15. januar 2018 Nordborg

Af Ole Daugbjerg

Tidligere koncerndirektør i Danfoss, Hans Kirk, fylder 75 år 22. januar.

Hans Kirk er født i Mariager og kom efter realskolen i lære som automekaniker i Hobro. Han læste herefter til produktionsingeniør.

Hans Kirk kom i 1970 til Danfoss, hvor han har haft adskillige stillinger og virket i mange lande. Efter en række ledende positioner blev han i 1996 medlem af Danfoss’ koncerndirektion.

Hans Kirk har selv påpeget, at han blev i Danfoss i hele sin erhvervsaktive karriere, fordi Danfoss kunne byde sine medarbejdere på mange forskelligartede udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Én af Hans Kirks kæpheste var produktivitetsforbedringer. Her drejede det sig om at øge produktiviteten i de teams, man er med i – det vil sige, at man fravælger alt det arbejde, der ikke giver værdi for kunden eller produktet.

Og det er Hans Kirks opfattelse, at de offentlige systemer endnu har meget at lære på de punkter.

Fyld din rolle ud

Tidligere medarbejdere og kolleger påpeger, at det var Hans Kirks holdning, at organisationer og hierakier er en nødvendig del af alle virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og alle medarbejdere får en rolle, de skal udfylde. Men uanset den rolle, man har fået i organisationen, har alle medarbejdere samme krav på respekt som mennesker. Det synspunkt gennemsyrede hele Hans Kirks virke på Danfoss.

Det var samtidig grunden til, at han var suveræn til at få ting forhandlet og gennemført. Netop fordi han mødte alle med respekt – og alle fornemmede hans respekt for dem, så blev den gensidig.

Hans Kirk har haft adskillige tillidsposter:

Han har været medlem af forretningsudvalget i Dansk Industri og formand for Provinsindustriens Arbejdsgiverforening, ligesom han har været formand for Teknologisk Institut og formand for det rådgivende ingeniørfirma NIRAS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig har han været formand for Udviklingsrådet Sønderjylland.

Tennis og cykling

Privat er han gift med Inger Lise Kirk og har to døtre.

Selvom han runder de 75 år, er der stadig mange projekter, der skal gennemføres.

Og sport er stadig en vigtig del af Hans Kirks liv: Tennis – hvor han hader at tabe og mange cykleture.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2021 Politik, Sønderborg, Uncategorized

Samlet vederlagsomkostning til formænd og næstformand stiger i ny udvalgsstruktur

30. november 2021 Politik

Som SønderborgNYT tidligere tirsdag kunne fortælle, skal byrådet træffe beslutning om en ny udvalgsstruktur for den kommende byrådsperiode. Det betyder blandt andet, at der fremover bliver ét stående udvalg mere og dermed stiger den samlede vederlagsomkostning til formænd og næstformand i de såkaldte ’stående’ udvalg, hvis forslaget godkendes. Samlet set stiger den årlige, samlede omkostning […]

Læs mere...