Tidligere elever fra 10+ nyder fællesskabet i Klub 10+

25. oktober 2019 Uddannelse

I Ungecentret holder 10+ til og et hold tidligere elever er slet ikke i tvivl om, hvorfor deres ‘gamle’ klasse hedder 10+.

“Det er fordi den er fyldt med ekstra gode elever”, siger de. Lederen af 10+ og Klub 10+, Anders Kirkegaard, er af en lidt anden mening.

“Klassen hedder 10+, fordi det er 10. klasse med lidt ekstra. Vi har elever, der går her, fordi de skal have afsluttet deres folkeskole og vi har elever, der er her af andre grunde”, siger han. Andre grunde kan være, at de er udfordret af diagnoser og andre ting.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag er der klubaften i Klub 10+ og den er for de tidligere elever fra 10+.

“De mennesker, der er her i klubben, gik ud af 10+ i sommer. Jeg husker stadig, at deres første to uger i klassen foregik i stor stilhed. Ingen sagde rigtigt noget. Men derfra gik det rask fremad og de blev rigtigt gode for hinanden”, siger Anders Kirkegaard.

Hanne Clemmesen er lærer i 10+ og også en del af Klub 10+. Hun fortæller, at klubben er lavet, så de unge mennesker kan bevare det fantastiske fællesskab, som de fik i det forgangne skoleår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Er tilbudt læreplads

Jonas Witt brugte sin 10+ til at komme ind på EUC Syd.

“Jeg vil være automatiktekniker og det betyder, jeg skal sætte maskiner op, finde fejl på dem og også vedligeholde”, siger han.

“Og jeg har været ude i en virksomhed, hvor de sagde, jeg skulle tænke over, om jeg vil have en læreplads hos dem”, siger Jonas Witt til SønderborgNYT.

Hans tidligere klassekammerat, Dagmar Rose Johansen, har sabbatår i det her skoleår.

“Så har jeg tid til at finde ud af, hvad jeg egentlig vil”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Laura Møller Eilsøe, der også forlod 10+ i sommer, er i gang med hf på Aabenraa Statsskole.

Kom for at løfte karaktererne

“Jeg gik i 10+ for at få min afgangseksamen og det lykkedes. Nu er jeg på BC Syd”, siger Nicolai Elkjær.

Han er ikke ene om at afslutte sit forløb i 10+ mde en eksamen, der åbner døre.

“De elever, der kom for få en 9.klasse-eksamen fik den og de andre nåede også det, som de kom for at nå”, siger lederen, Anders Kirkegaard. Han fortæller videre, at de unge har det rigtigt godt med at komme i klubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De kan li’ os og de kan li’ hinanden. Det giver et fællesskab og fællesskaber er vigtige”, siger Ander Kirkegaard.

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Didde Lauritzen har fokus på børn, skoler og på de udsatte

26. oktober 2021 KV21

Didde Lauritzen har været en del af Børne- og Uddannelsesudvalget og hun har også været med i Sundhedsudvalget i denne byrådsperiode og hun er, som sin far, borgmesteren, socialdemokrat. Det er Didde Lauritzens første byrådsperiode, så der har været meget, som hun skulle lære. ”Det har været vildt spændende, jeg har nydt at være med […]

Læs mere...