Tilbud til alle der ikke er rigtigt kloge

10. april 2015 Uddannelse

Hvis du ikke er rigtigt klog ikke, så har du nu mulighed for at blive det. Over tre intense dage – fra den 23. – 25. april – deler 16 af Danmarks dygtigste forskere ud af den nyeste viden. Det foregår på uddannelsesinstitutionerne i Sønderborg og på biblioteket i Sønderborg og Gråsten.

Det er ganske gratis, så man møder bare op.

Forelæsningerne er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, og det er Birgitte Bjørn Petersen, projektleder i House of Science, der sammen med uddannelsesinstitutionerne i Sønderborg Kommune har udarbejdet programmet for forelæsningerne i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Birgitte Bjørn Petersen gør sit til, vi allesammen kan blive lidt klogere.

Birgitte Bjørn Petersen gør sit til, vi allesammen kan blive lidt klogere.

“Det har været noget af en kabale, at få det hele til at gå op i en højere enhed. Vi vil gerne ud på så mange uddannelsesinstitutioner som muligt, og samtidig har vi forsøgt at minimere overlapninger mellem foredragene. Jeg synes, det er en meget flot vidensbuket, vi har fået samlet, og nu er det op til borgerne at samle buketten op”, siger Birgitte Bjørn Petersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredragene dækker mange forskellige forskningsfelter, så der er noget for enhver smag. Lige fra udfordringerne for det globale demokrati, kemi der helbreder, affaldsminimering, brændselsceller, korn som vitaminpiller til matematikkens bidrag til afkortning af 2. verdenskrig og privatlivets udfordringer på de sociale medier.

Syddansk Universitet på Alsion bidrager til et spændende program i 2015.

Fredag den 24. april er der projektmesterskab for 7. – 9. klasser, hvor eleverne selv fremlægger deres projekter, der bedømmes af et universitetspanel.

Artiklen fortsætter under annoncen

2015 er lysets internationale år, og det markerer SDU på Alsion med at afholde en videnskabelig filmfestival med lys som tema. På festivalen præsenterer gymnasieelever og studerende fra Danmark og Nordtyskland kortfilm, der alle har lyset som overordnet tema. Endelig bidrager SDU med et foredrag om aktive hjerner og sammenhængen mellem læring og bevægelse.

Her finder du programmet

En folder med årets program er på vej ud på uddannelsesinstitutionerne, på borgerservice og biblioteker i hele kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...