Tilløb til mere byggeri i Blans og i Augustenborg

13. august 2021 Sundeved

Tre boligtyper fire forskellige steder i kommunen er, hvad der er åbnet for, efter at Teknik- og Miljøudvalget netop har godkendt, at blandt andet et projekt i Blans sendes i høring og placeringen af anden etape af Lykkegård i Augustenborg.

Alle byggegrunde i udstykningen Lykkegård i udkanten af Augustenborg er solgt. For at imødekomme efterspørgslen fra flere, der gerne vil bygge og bo i området, så har Teknik- og Miljøudvalget nu besluttet, at der kan byggemodnes endnu en etape i Lykkegård. Udstykningen placeres vest for det nuværende Lykkegård, altså i området bag ved de nuværende boliger i området, skriver Sønderborg Komune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er og bliver i naturskønne områder, fordi Lykkegaard er omgivet af marker og plantage. Samtidig kommer byggegrundene til at ligge bynært og med en sikker skolevej, der fører ned til bymidten i Augustenborg, der er en aktiv by med meget at byde på for alle aldre”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Den nye udstykning kommer dog ikke til at ligge lige op og ned af det nuværende boligområde, for der laves et grønt bælte mellem de to boligområder. Årsagen er, at jorden mellem den nuværende og kommende udstykning er et område med tørvejord og høj grundvandstand med risiko for hyppige oversvømmelser. Grundejerforeningen bliver inddraget i arbejdet med det grønne bælte, så de kan være med til at skabe et spændende rekreativt område.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Ved at vælge udstykningen vest for Lykkegaard, bliver der mulighed for at skabe et rekreativt område centralt i udstykning. Hermed øger vi også områdets attraktivitet”, siger næstformand Stefan Lydal.

I Blans drejer det sig om et område ved Smedegade, hvor der tidligere lå et gartneri og en plantage med pyntegrønt. Her har udvalget godkendt, at en lokalplan, som giver mulighed for at bygge syv til ni nye såkaldt åben-lave boliger, sendes i offentlig høring i fire uger.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49