Tiltalt og vidne udeblev – og forsinker retssagen

21. oktober 2014 Uncategorized

Selvom en 31-årig mand fra Gråsten slet ikke var i tvivl om, at skulle møde ved retten i Sønderborg tirsdag klokken ni, så dukkede han ikke op. Det samme gælder en anden ung mand, som allerede er dømt i sagen, men nu har fået rollen som vidne for anklagemyndigheden.retten

Artiklen fortsætter under annoncen

Når den 31-årige og vidnet ikke mødte op, kan sagen ikke behandles i retten, så en medgerningsmand, to forsvarere, to domsmænd, dommeren og en bisidderadvokat sad og ventede forgæves.

“Jeg har bedt politiet om at finde de to herrer, så vi kan være sikre på, at de er tilstede i retten onsdag”, siger anklageren. En del af sagen kan behandles onsdag og så skal den resterende del passes i en kalender, der er lige så kompliceret som et puslespil, der blot består af sager i stedet for brikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Det mest alvorlige punkt på anklageskriftet ligner et såkaldt hjemmerøveri, hvor den 31-årige sammen med det vidne, der også udeblev, skulle have truet sig til et hævekort og kontanter fra to personer i en lejlighed i Gråsten. Ved hjælp af et baseballbat truede de ofrene til at gå med til en hæveautomat for at tømme hævekortene.

Undervejs forsøgte de to ofre at løbe fra gerningsmændene, men det ene af dem blev indhentet. For at understrege alvoren slog den ene gerningsmand ham i hovedet og tog kvælertag på ham. Den anden gerningsmand slog ham over foden med baseballbattet, står der i anklageskriftet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to gerningsmænd blev hentet af en bekendt, der tirsdag sad på anklagebænken tirsdag og ventede.

Den gerningsmand, der var mødt op, skal desuden have en dom for besiddelse af narkotika, kørsel uden kørekort og et enkelt butikstyveri.

Fordi han ikke er dansk statsborger, så risikerer han udvisning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk