Tirsdag åbner tilmeldingen til årets Girls’ Day in Science

2. maj 2022 REGIONALT

Girls’ Day in Science finder sted den 5. oktober og her åbner virksomheder, uddannelsesinstitutioner, museer, biblioteker og andre organisationer over hele landet dørene for at inspirere tusindvis af piger til en fremtid inden for naturvidenskab, it og teknologi.

Tilmeldingen til årets kampagne åbner den 3. maj, hvorefter det er muligt for lærere over hele landet at booke et forløb til piger fra grundskolen og frem til og med gymnasiet, skriver Naturvidenskabernes Hus.

Der er stor tilslutning til kampagnen, når op mod 140 arrangører til oktober står klar til at invitere pigerne indenfor. Dermed bliver kampagnen større end nogensinde før, men den har heller ikke mistet hverken relevans eller betydning, eftersom der stadig er stor mangel på kvinder inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Det har konsekvenser for væksten, den grønne omstilling og en bæredygtig fremtid, – og ikke mindst for diversiteten på uddannelsesinstitutionerne, arbejdspladserne og i de produkter, der udvikles.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt det er arrangørerne bevidste om, og det er en af årsagerne til, at opbakningen er så stor. Det er Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus, som står bag kampagnen, glad for:

”Det gør en enorm forskel, når så mange dedikerede arrangører bakker op ved at åbne dørene og vise pigerne muligheder i en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab. Kvinder er stadig underrepræsenterede på STEM- uddannelser og virksomheder, og den manglende diversitet får konsekvenser for os alle”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”På Girls’ Day in Science møder pigerne for en dag medarbejdere, forskere eller studerende, de kan spejle sig i, og de får konkret og praktisk indsigt i, hvordan man kan gøre en forskel med naturvidenskabelige kompetencer”, siger hun.

Alle besøgsmuligheder ligger 3. maj klar og tilgængelig for tilmelding på nvhus.dk, så lærere kan gå direkte ind og booke det forløb, de helst vil på, og Maiken Lykke Lolck opfordrer til at booke et forløb hurtigst muligt:

“Selvom der er ekstra mange pladser, så oplever vi en stor interesse og et ekstra fokus på Girls’ Day in Science i år”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop mødet mellem piger og rollemodeller over hele landet udgør en vigtig bestanddel af Girls’ Day in Sciences dna, og derudover muligheden for på en dag at arbejde med alt fra rumfart, satellitter, plantebøffer og bubbletea-apps til afbrænding af biobrændsel, enzymer og kodning. Og det får tusindvis af piger igen mulighed for onsdag den 5. oktober.

Undersøgelser viser, at der skal en særlig indsats til for at nå pigerne, men også for at nedbryde nogle af de fordomme og stereotyper, der stadig præger de unges uddannelsesvalg. En evaluering af kampagnen sidste år tyder på, at Girls’ Day in Science er en af de indsatser, der virker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og til spørgsmålet om, hvordan det var at være afsted uden drengene, siger Mia Svane Rasmussen:

”Der ville have været en anden stemning og energi, hvis de havde været med. Men nu var det kun os, og det var anderledes på en god måde”.

På kampagnedagen er det også muligt for lærerne at planlægge et besøg hos en virksomhed i lokalområdet for drengene. Naturvidenskabernes Hus faciliterer det landsdækkende virksomhedsnetværk Tektanken og udvikler Tekcases til grundskolen og gymnasiet. Det er undervisningsforløb i bl.a. naturfag, teknologi og matematik, der giver mulighed for at arbejde undersøgende med samfundsrelevante cases i samarbejde med lokale virksomheder. De ligger frit tilgængeligt på nvhus.dk, og kan bookes med besøg på en virksomhed i lokalområdet, som Naturvidenskabernes Hus kan hjælpe med at koordinere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...