Tjen penge på din støvede boremaskine

3. juli 2020 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Det pipler frem med studenterstartups på SDU. Et af de seneste skud på stammen er virksomheden bag applikationen WeUse.dk, der gør det nemt, sikkert og trygt for dig at leje ting ud til folk i dit nabolag – og selv leje ting fra dem, hvis du for eksempel står og mangler en boremaskine.

”Vi lever i en tid med overforbrug, og vi har alle masser af ting stående som vi stort set aldrig bruger. Det kan være haveredskaber, køkkenudstyr, rejseudstyr og elektronik –alt fra et brætspil til en boremaskine. Vi har skabt applikationen WeUse, der gør det let for dig og andre at gøre brug af hinandens ting.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lyder det fra én af hovedmændene bag virksomheden WeUse, Emil Busch. Udover at være studerende i Engineering, Innovation and Business, kan han nu også skrive entreprenør, medstifter og virksomhedsejer på CV’et. Han fortæller videre, at der egentlig ikke er tale om et nyskabende koncept – der findes allerede pendanter i f.eks. Schweiz og Holland – men det er måden, WeUse griber det an på, som adskiller sig fra lignende virksomheder.

”Vi vil samarbejde med boligforeninger og vil på den måde udbrede konceptet. Målet er 200.000 brugere på landsplan. For konceptet holder. Helt grundlæggende, så er det jo bare dumt at betale 700 kroner for en boremaskine, som du kun kommer til at bruge én eller to gange. Hvorfor ikke leje den for 30 kroner af en fra din boligforening eller nabolaget? Eller hvis du allerede har en, hvorfor så ikke leje den ud og tjene en skilling?”, siger Emil Busch i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal ’brug og smid væk’-kulturen til livs

Rent faktisk, bliver en boremaskine i gennemsnitlig kun brugt 12-13 minutter i hele dens levetid, viser en undersøgelse.

”Og det er jo spild af potentiale,” siger Emil Busch. Og så er vi fremme ved, hvad det hele handler om, nemlig cirkulær økonomi.

”Selvfølgelig vil vi gerne tjene penge og kunne leve af vores virksomhed, men det handler også om, at vi som samfund bliver nødt til at bevæge os væk fra den herskende ’brug og smid væk’-kultur. Vi skal bruge de ting vi har så meget som muligt og i så lang tid som muligt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Unikke erfaringer
I forbindelse med udviklingen og etableringen af WeUse har Emil Busch været igennem en utrolig lærerig proces.

”Du lærer ting som du ikke kan tilegne dig ved at læse i en bog. Du prøver teori af i praksis, når du bevæger dig ud i den virkelige verden. Kort sagt, oplever du, hvad der virker og ikke virker. I forbindelse med etableringen af WeUse har jeg beskæftiget mig med marketing, økonomi og meget andet som jeg i forvejen ikke havde nogen erfaring med.  Og hvis der er noget, du ikke selv kan finde ud af, så må du finde og skabe kontakt til noget, der kan”, siger Emil Busch.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kompetencer som industrien efterspørger
De kompetencer som Emil Busch har erhvervet sig i forbindelse med sit iværksættereventyr gør ham attraktiv for aktører på arbejdsmarkedet. Så selv hvis drømmen om egen virksomhed brister, er der ikke tale om skønne, spildte kræfter.

Njal Pettit er chef for Technology Management & Innovation ved Danfoss og han siger, at processen tilføjer enorm værdi uanset om en startup bliver en succes eller ej.

Du kan se hjemmesiden WeUse her

3. december 2024 Erhverv, Sydals

Indisk virksomhed køber del af virksomhed i Høurp

3. december 2024 Erhverv

Simon Moos Maskinfabrik A/S i Hørup en af de førende leverandører inden for bæredygtige afvandingsløsninger, har indgået et strategisk partnerskab med Sunil Saboo, ejer af HEC Enviro India Pvt. Ltd – en af Indiens mest fremtrædende aktører inden for miljøteknologi. Som en del af aftalen overtager Sunil Saboo 25 procent af ejerandelen i Simon Moos […]

Læs mere...